• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily mail

11.02.2023

10:41

RUSIJA NOĆAS POKAZALA NOVO MOĆNO ORUŽJE?! UKRAJINCI ZATEČENI! Došunjalo se po površini vode, a onda... Pojavio se dramatičan snimak! (VIDEO)

Printskrin telegram

Vesti

RUSIJA NOĆAS POKAZALA NOVO MOĆNO ORUŽJE?! UKRAJINCI ZATEČENI! Došunjalo se po površini vode, a onda... Pojavio se dramatičan snimak! (VIDEO)

Podeli vest

Strateški važan most u Zatoki u Odeskoj oblasti, koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine, napadnut je uz pomoć, kako se veruje, plutajućeg pomorskog drona, ali je oružje kojim je napad izveden i dalje misterija dok se šire snimci eksplozije

 

U noći između 10. i 11. februara Rusi su napali most u Zatoki. Sudeći po snimku koji se pojavio na mrežama, napad je izveden sa mora, najverovatnije plutajućim bespilotnim uređajem koje, kako tvrde analitičari, Rusi do sada nisu često koristili.

Na video snimku jasno se vidi površinsko plovilo bez posade kako se brzo kreće preko vodene površine prema mostu. U trenutku kada dolazi direktno ispod raspona strukture, objekat eksplodira. 

Za sada nije poznato koliko je ozbiljno oštećenje mosta, a Kijev se nije oglasio. Rusko ministarstvo odbrane takođe još nije komentarisalo ovaj udar. Prisustvo takvog oružja u Rusiji ranije nije bilo posebno rasprostranjeno, podsećaju analitičari, dok neki tvrde da je Rusija možda iskoristila ukrajinski pomorski dron za napad. 

Jevgenij Poddubni, vojni dopisnik ruske televizije VGTRK, tvrdi, međutim, da je reč o ruskom oružju koje tek godinu dana pod početka rata počelo da se koristi:

- Skoro godinu dana nakon početka specijalne vojne operacije, počeli smo da koristimo morske bespilotne letelice. Železnički most u Zatoki je kapija, ne jedina – za… opremu, municiju...

Železnički most u Zatoki je strateški važna spona. Ovo je jedini put od zapada Ukrajine do njenih južnih regiona. Sada ruska vojska izvodi raketne udare i napade bespilotnim letelicama kako bi zaustavila transportne puteve za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine na istoku zemlje.

Ukrajinski izvori navode da je to prvi putj da Rusi koriste takav dron, prenosi Dejli mejl.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija