• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2023

06:15

ZAŠTO RUSI NE GAĐAJU MOSTOVE U UKRAJINI?! Veteran Strelkov dao šokantno objašnjenje, čitava satelitska konstelacija SAD i NATO radi na tome...

Reuters

Vesti

ZAŠTO RUSI NE GAĐAJU MOSTOVE U UKRAJINI?! Veteran Strelkov dao šokantno objašnjenje, čitava satelitska konstelacija SAD i NATO radi na tome...

Podeli vest

Veteran ruske vojske Igor Girkin, poznatiji pod nadimkom Strelkov, tvrdi da rusko oružje ne može da ošteti logistiku kojom se Ukrajini doprema zapadno naoružanje

On to objašnjava tvrdnjom da Rusija ima manje precizno oružje od zapadnog naoružanja prebačenog u Ukrajinu koje u ovom trenutku ima punu satelitsku podršku SAD i NATO. Kao primer naveo je činjenicu da su Oružane snage Ukrajine do sada bile u stanju da pogađaju mostove, a Rusi nisu.

Girkin je, već po tradiciji, "okrpio" mogućnosti ruske vojske, navodeći kao kontraprimer akcije koje izvode Ukrajinci.

"Cela satelitska konstelacija Sjedinjenih Država i NATO-a radi za ukrajinske rakete, za HIMARS. Zato su, kada su pogodili most Antonovski kod Hersona, sasuli 20 projektila na isto mesto sa tačnošću do metar. Međutim, mi to nemamo. Ne možemo da pogodimo tačku našim 'ultra preciznim' projektilima, kao što radi HIMARS, čak ni sa relativno kratke udaljenosti", odgovorio je Strelkov.

Girkin je veteran ruske vojske i bivši oficir Federalne službe bezbednosti (FSB). Odigrao je ključnu ulogu u pripajanju Krima Rusiji 2014, a kasnije i u ratu u Donbasu kao organizator oružanih grupa u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Tokom ruske invazije na Ukrajinu 2022. godine, Girkin se aktivira u ulozi "milblogera", tj. vojnog blogera, zauzimajući snažan proratni stav, ali žestoko kritikujući rusku vojsku zbog onoga što je video kao nesposobnost i „nedovoljnost“.

U oktobru 2022. pridružio se dobrovoljačkoj jedinici koja se borila protiv ukrajinskih snaga. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 1 godinu

Ne prenosite vesti kako treba. Rusi ono što trenutno upotrebljavaju nije u stanju da pogodi sa tačnošću u metar a da ima toliko razornu moć. Dakle Rusija još neupotrebljava takvo oružje na frontu, ali ga naravno ima. Nema toga što imaju Rusi a nemaju Amerikanci i obratno. Ako ništa za sve postoji odgovor.

Čarapan

pre 1 godinu

E u ovo pisanje nemože da poveruje i dete iz predškolskog.Da visoki oficir neke armije a kamoli velesile kaže to za svoju vojsku je nelogično i očigledno je da su ovo pisali propagandisti.

Muti

pre 1 godinu

Jaooooo, šta če tek biti kad Ukrainci dobiju HIMARSE dalekog dosega.Tada če biti rat završen za 30 dana!!! U tih 30 dana biče 250 000 mrtvih zločinačkih agresora!!!Ukupno 400 000 Rusa ?!?!

TT

pre 1 godinu

Opste je poznato da Rusima fali visokoprecizna municija, to nije nikakva tajna ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija