16.02.2023.

08:50

Foto: Tanjug/AP

Planeta

ŠTA KRIJU AMERIČKE VLASTI?! Narod više NEĆE DA ĆUTI, traže ODGOVORE o INCIDENTU sa OTROVNIM HEMIKALIJAMA, nešto se ČUDNO dešava...

Gradonačelnik Istočne Palestine Trent Konavej rekao je u sredu u Gradskoj većnici da želi da pomogne u obezbeđivanju uveravanja za 4.700 stanovnika tog grada da su bezbedni, preneo je Rojters.

Konavej je istakao da sarađuje sa kompanijom "Norfolk sautern" koja je prevozila opasne materije teretnim vozom koji je iskočio iz šina 3. februara u Istočnoj Palestini i koja će, kako je rekao, sanirati posledice.

Voz je iskočio iz šina, što je izazvalo požar, a hiljade stanovnika bilo je prinuđeno da se evakuiše, a stanovnicima je dozvoljeno da se vrate svojim domovima 8. februara.

Mnogo toga ostaje nepoznato o opasnostima koje predstavljaju toksini koji su se prosuli po zdravlje ljudi, rekli su stručnjaci.

Mnogi stanovnici su se žalili na glavobolje i nadražene oči, a uginule su i kokoške, ribe i druge divlje životinje u okolini nesreće. Bez obzira na to, državni zdravstveni zvaničnici insistiraju da je Istočna Palestina sigurno mesto.