26.02.2023.

13:37

Foto: Reuters/AP

Planeta

"PROĆIĆEMO KAO U AVGANISTANU!" Američki marinac ZAGRMEO na generala MILIJA, Zapad će uskoro doživeti VELIKI ŠOK ako NASTAVI da POTCENJUJE RUSIJU!

- Nedavno je načelnik Združenog generalštaba američke vojske general Mark Mili rekao da je Rusija "strateški i taktički izgubila" u Ukrajini. To je, jednostavno, bombastično, na granici propagande, možda čak i do nivoa dezinformacija - navodi se u saopštenju.

Bivši vojni čovek kritikovao je Zapad zbog nametanja ideje da je Rusija navodno već izgubila u ukrajinskom sukobu, uprkos tome što borbe traju već godinu dana. On je naglasio da su SAD davale slične izjave tokom prethodnih sukoba, što se pokazalo kao neuspeh za njih.

Katagnus tvrdi da Zapad ne razume Rusiju i potcenjuje njenu sposobnost da nastavi borbu dugo vremena i da se prilagodi i promeni vojne ciljeve i taktike na bojnom polju. Po njegovom mišljenju, bez prave strategije za brzo okončanje sukoba, akcije zapadnih zemalja će dovesti samo do još nepotrebnih smrti.

- Nespremnost Zapada da prizna ove realnosti vezane za Rusiju, samo će dovesti do neuspeha poput Iraka i Avganistana - rezimirao je posmatrač.

Ranije je Mili izjavio i da „Rusija neće izdržati duže u oružanom sukobu od Ukrajine, a podrška Kijevu od SAD i saveznika takođe neće prestati“.