01.03.2023.

19:15

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Planeta

SVE OSIM POTPUNE POBEDE U UKRAJINI ZA ZAPAD ĆE BITI FIJASKO! Harvardski profesor jasan, lideri EU i SAD seju optimizam, a kriju mračnu istinu!

U članku koji je napisao za Foreign Policy, dodao je:

- U Minhenu su svi govorili o pobedi, ali su ti oratori u privatnim razgovorima bili mnogo mračniji.

Volt navodi da mnogi političari na Zapadu prilično pesimistično gledaju na  na ukrjainski konflikt jer i ne očekuju da će se skoro završiti i sumnjaju da Kijev može "deokupirati istočne teritorije i Krim".
          
- Sve žešće insistiranje na isporukama Ukrajini sve smrtonosnijeg naoružanja, tenkova, artiljerije, taktičkih raketnih sistema i lovaca, verovatno su plod shvatanja da je Kijev u gorem položaju nego što prenose kediji (na Zapadu)".
          
Volt ovome dodaje opasku da na Zapadu demonstracijama optimizma podržavaju moralni duh svojih društava. I upozorava:
          
- Obećavajući holivudski hepiend   Ukrajini, zapadni lideri mogu će se naći nezgodnom položaju ako takav kraj izostane. Jer, ako i u februaru 2024-te konflikt i dalje bude u gadnom ćorsokaku Bajden će se naći pod pritiskom ili da čini još više za Ukrajinu ili da traži drugu strategiju. S obzirom na njegova obećanja, sve osim potpune pobede - za njega će biti fijasko.
           
Londonski Financial Times objavio je da u EU rastu strahovanja da sve nove i nove isporuke oružja Kijevu samo onemogućavaju početak mirovnih pregovora sa Moskvom.