• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

23.02.2023

19:47

EVROPA JE U AMBISU, GURA POD TEPIH ČINJENICE DA NE BI RAZBESNELA SAD! Nebenzja brutalno opleo po Zapadu: Odnosi sa Rusijom NE POSTOJE!

Tanjug/AP

Vesti

EVROPA JE U AMBISU, GURA POD TEPIH ČINJENICE DA NE BI RAZBESNELA SAD! Nebenzja brutalno opleo po Zapadu: Odnosi sa Rusijom NE POSTOJE!

Podeli vest

Evropska unija je "progutala" to što su njeni najbliži saveznici digli u vazduh gasovod Severni tok i pritom gura pod tepih činjenice kako ne bi izazvala nezadovoljstvo SAD, rekao je ruski diplomata

Odnosi Rusije i Evropske unije nastavljaju da padaju u ambis, u koji je već potonula i cela ujedinjena Evropa, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Saveta bezbednosti UN.

- Prošli put, kada je u Savetu bezbednosti raspravljano o pitanjima saradnje UN i EU u junu 2022. godine, došli smo do zaključka da je, zahvaljujući naporima Brisela, dno odnosa Rusije i EU probijeno. Ispostavilo se da ispod ovog dna postoji čitav ponor, gde su ne samo naši odnosi, kojih, zapravo, više i nema, već i cela ujedinjena Evropa - rekao je on.

Prema njegovim rečima, EU polemiše kako najbolje da rasparča i uništi Rusiju, a izjave zvaničnika EU o "dobrosusedstvu" sa Ruskom Federacijom ispostavile su se kao bajke za prikrivanje borbe protiv Moskve rukama Kijeva, rekao je Nebenzja.

EU "progutala" eksplozije na Severnom toku

Evropska unija je "progutala" to što su njeni najbliži saveznici digli u vazduh gasovod Severni tok, i pritom gura pod tepih činjenice kako ne bi izazvala nezadovoljstvo SAD, rekao je Nebenzja.

- Jedno je jasno - nikada u istoriji Evrope nije bilo takve nemoći u ekonomskoj sferi, niti takve servilnosti prema SAD. Došlo je do toga da je Brisel ćutke progutao to što je njegov najbliži saveznik digao u vazduh gasovode u Baltičkom moru, čiju izgradnju su platili evropski investitori - primetio je diplomata.

Prema njegovim rečima, Evropska unija je navučena na "teške droge", tj. na američki skupi tečni prirodni gas. "Radujući se što je skočila sa 'ruske gasne igle', EU je postala zavisna od 'teških droga' – skupog američkog tečnog prirodnog gasa", rekao je on.

Godinu dana nakon potpunog raskida veza sa Rusijom, rast BDP-a ujedinjene Evrope je stao blizu nule, pritom, rekordne stope inflacije su dvocifrene, istakao je Nebenzja.

Ruski diplomata je još jednom naglasio da oružje koje Zapad obilato šalje u Ukrajinu samo produžava konflikt i čini ga krvavijim.

- Povećavanjem isporuka oružja Kijevu, Evropska unija i ostatak Zapada približavaju svet samoubilačkom sukobu - smatra ruski diplomata. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Vučiću je nevažno što je EU u ambisu, njega su Amerikanci preko američkog ambasadora i glavnog šefa Srbije Kristofera Hila nečim užasnim ucenili i sad je prisiljen da u taj ambis utera i Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija