05.03.2023.

20:29

Foto: Printskrin video

Planeta

INTERNET GORI! RUSI ISMEJALI PORTPAROLKU BELE KUĆE, SAMO ONA ZNA ZA NEPOSTOJEĆU "NARODNU REPUBLIKU RUSIJU"! Šta reći, knjigu u šake pa...

Ruski diplomati ismevali su Portparolka Bele kuće Karine Jean-Pierre, nakon što je rekla glupost u vezi službenog naziva njihove zemlje, tokom brifinga za novinare u petak. 

Jean-Pierre je napravila gaf dok je najavljivala nadolazeći sastanak američkog predsednika Bajdena i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen u Beloj kući.

Portparolka je za medije istakla da će Bajden i Fon der Lajen razgovarati o "našem zajedničkom radu na rešavanju izazova koje postavlja "Narodna Republika Rusija". 

Podsetimo, službeni naziv države je Ruska Federacija.

Prema službenom transkriptu s brifinga, Jean-Pierre se pogrešno izrazila i zapravo je mislila na Narodnu Republiku Kinu.

Uprkos tome, snimka njene greške stigla je do društvenih mreža. 

!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/u4"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:'')+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");
 
Rumble("play", {"video":"v29067a","div":"rumble_v29067a"});

Dmitrij Poljanski, zamenik šefa ruske misije pri UN-u, tvitovao je da nepostojeća država "mora biti neprijatelj, Ujedinjenih Američkih Emirata i Britanske konfederacije"!

Maria Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, podelila je snimak na svom Telegram kanalu, napisavši "zombi apokalipsa". 

U martu je Bajden pomešao Ukrajinu s Rusijom toekom razgovora s istoričarkom Heather Cox Richardson. 

Tada je predsednik SAD ustvrdio je da je predsednik Vladimir Putin odlučio "da će samo napasti Rusiju". 

Istina, Bajden se kasnije ispravio. U govoru u novembru rekao je "rat u Iraku" kad je govorio o ukrajinskom sukobu, pre nego što se ispravio.