09.03.2023.

09:56

Foto: Reuters/AP

Planeta

OVAKO ŽELE DA PREOKRENU RAT?! Rusi u STRAHU, 40.000 Ukrajinaca SPREMNO da napravi PAKAO u Zaporožju, formirana DVOSTRUKA odbrana za ODBIJANJE OFANZIVE!

Prema rečima gubernatora, vojska je spremna da odbije kontraofanzivu ukrajinskih trupa. On je dodao da se u ovom trenutku, u području Prišiba, koji kontrolišu kijevske vlasti, nalazi oko 40 hiljada ukrajinskih vojnika.

Balicki je govorio i o ulozi lokalnih vlasti u odbrani Zaporoške oblasti. On je napomenuo da je uprava angažovana na snabdevanju vojske, od početka godine za ove namene je opredeljeno oko 400 miliona rubalja.

Podsetimo, Vladimir Rogov,, član glavnog saveta regionalne administracije Zaporožja, prošle nedelje je izjavio da ukrajinske trupe formiraju udarne snage za napad na ruski deo Zaporoške oblasti kako bi stigli do obale Azovskog mora, pišu RIA Novosti.

Informer

- Prema dostupnim operativnim podacima, režim Zelenskog formira udarne snage za ofanzivu u južnom pravcu. Govorimo o pripremi prolećne ofanzive na oslobođeni deo Zaporoške oblasti kako bi se došlo do obala Azovskog mora. Glavni zadatak je presecanje naše grupe i kopnenog koridora do Krima - rekao je Rogov za RIA Novosti.

On tvrdi da su u Zaporožje stigle ukrajinske snage koje su se obučavale u Velikoj Britaniji.

- Poslednjih dana u grad Zaporožje stiglo je oko 3.500 ukrajinskih militanata koji su prošli obuku u Britaniji - rekao je Rogov Sputnjiku.