• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2023

08:53

ZELENSKI PROGOVORIO O PORODICI! Lider Ukrajine otkrio ČIME SE bave njegova DECA, pomenuo i PREGOVORE sa Putinom - "njegova reč... "

AP/Photo

Vesti

ZELENSKI PROGOVORIO O PORODICI! Lider Ukrajine otkrio ČIME SE bave njegova DECA, pomenuo i PREGOVORE sa Putinom - "njegova reč... "

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je govorio o tome kako se on i njegova porodica nose sa ratom, koji je ušao u drugu godinu.

- Moja ćerka se upisala na univerzitet i tamo studira, a moj sin pohađa školu u Ukrajini. Oboje su u zemlji. Veoma su slični drugoj ukrajinskoj deci. Živimo sa sirenama - izjavio je Zelenski.

 

Ukrajinski lider poručio je danas da je njegova zemlja odlučna da pobedi u ratu sa Rusijom i da trenutno ne može da zamisli situaciju u kojoj bi se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Nema takvih okolnosti da bi mogli da razgovaramo sa predsednikom Ruske Federacije, jer on ne drži svoju reč. Nemamo poverenja u njega - rekao je Zelenski u intervjuu za američki Si-En-En (CNN).

"Apelujemo na Bajdena za ukrajinske pilote"

On je ponovio stav Kijeva da Rusija treba prvo da napusti teritoriju Ukrajine i da se onda može tražiti format za organizovanje diplomatskih pregovora. Zelenski je saopštio da je „veoma zahvalan“ na poseti Kijevu američkog predsednika Džozefa Bajdena prošlog meseca.

- To je važan signal celom svetu da nas SAD podržavaju. I mislim da SAD veruju da ćemo pobediti - rekao je ukrajinski predsednik.

Na pitanje da li očekuje da će SAD poslati Ukrajini borbene avione F-16, Zelenski je kazao da je “pitanje borbenih aviona teško” i da Kijev "čeka da se ova odluka donese".

- Ovo nam je zaista potrebno i apelujemo na predsednika Bajdena da SAD počnu da obučavaju ukrajinske pilote, što mi je on i rekao da će se na tome raditi. Verujem da će nam SAD dati šansu da branimo naše nebo - izjavio je Zelenski.

Foto: Tanjug/AP

On je uveren da bi borbeni avioni mogli da odluče pobedu Ukrajine u ratu sa Rusijom, ali i da Bajden i njegovi saradnici smatraju da avioni “nisu potrebni“ u ovom trenutku.

"Ako rusija osvoji Bahmut, ima otvoren put kroz istok"

Zelenski je govorio i o višemesečnim sukobima koji se vode oko Bahmuta i naveo da je Kijev čvrsto rešen da brani ovaj grad iz strateških razloga. Upozorio je da će Rusija imati „otvoreni put“ kroz istok zemlje ako osvoji Bahmut.

On je rekao da je to za Ukrajinu "taktički važno" i naveo da je vojni vrh jedinstven u svojoj odluci da zadrži trupe u gradu i produži odbranu grada, koji je na ivici da padne u ruke ruske vojske posle meseci napada.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se tokom razgovora za CNN zahvalio gruzijskim građanima što su tokom demonstracija u utorak i sredu nosili zastavu njegove zemlje.

- Želim da se zahvalim svima koji ovih dana nose ukrajinske zastave na trgovima i ulicama Gruzije. Želim da vam se zahvalim na našoj himni koja je odsvirana u Tbilisiju. Ovo je gest poštovanja Ukrajine i želim da izrazim svoje iskreno poštovanje prema Gruziji - rekao je Zelenski.

Zelenski je na kraju rekao da Ukrajina želi da se rat okonča i da je odlučna da pobedi u ovom sukobu.

- Želimo pobedu. Ne želimo da se navikavamo na rat, ali smo se navikli na izazove. Svi žele jedno, da se rat okonča - naglasio je Zelenski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija