• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

09.03.2023

07:47

UCENE ZAPADA VIŠE NIKO NE SLUŠA! Zemlje OPEK-a stale uz Moskvu, sankcije OBESMIŠLJENE, Kina i Indija zadale FATALAN udarac PLANU ZA SLOM RUSIJE!

Vesti

UCENE ZAPADA VIŠE NIKO NE SLUŠA! Zemlje OPEK-a stale uz Moskvu, sankcije OBESMIŠLJENE, Kina i Indija zadale FATALAN udarac PLANU ZA SLOM RUSIJE!

Podeli vest

Nema potrebe da Organizacija zemalja izvoznica nafte poveća proizvodnju nafte kako bi nadoknadila smanjenje od 500.000 barela dnevno u Rusiji, rekao je juče za Rojters angolski državni sekretar za naftu i gas.

- Verujemo da je ruska nafta još uvek tamo - rekao je Hose Baroso iz Angole na marginama energetske konferencije u Hjustonu.

- Nađu način, pronađu nova tržišta... Postoji ravnoteža na tržištu - rekao je on.

Rusija je rekla da će od marta smanjiti dnevnu proizvodnju za 500.000 barela. Grupa sedam zemalja, Evropska unija i Australija uvele su 5. decembra gornju cenu pomorskog tereta ruske nafte, postavivši je na 60 dolara po barelu.

"Trenutno nema potrebe za većom proizvodnjom"

Ruska nafta pronašla je kupce u zemljama poput Kine i Indije koje nisu uvele sankcije.

Ako Kina uvozi više nafte iz Rusije, onda možda manje uvozi iz drugih zemalja, rekao je Baroso.

- Verujemo da trenutno nema potrebe da zemlje članice OPEK-a povećavaju svoju proizvodnju - dodao je.

OPEK i saveznici, poznati kao OPEK+, složili su se da smanje svoj cilj proizvodnje za 2 miliona barela dnevno od prošlog novembra do 2023. Kao deo toga, 10 članica OPEK-a koje obavezuje sporazum imaju cilj proizvodnje 25.416 miliona barela dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Koji slom zapada od strane kine i indije???????? uzimaju od rusa naftu po 30 dolara za barel a rusima treba 60 dolara da taj barel proizvedu :D sad ako imate nešto škole uradite matematiku i vidite koliko je rusija u gubitku po barelu smao za proizvodnju i bez transporta :D kina i indija će dotući rusiju bolje nego sankcije :D toliko o prijateljstvu :D

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Sankcije su stvarno obesmišljene, ali to vajnom predsedniku Srbije nije ni najmanja smetnja da na mig Amerike uvede sankcije Rusiji - jedinom istinskom i tokom prošlih vekova dokazano istinskom prijatelju Srbije i srpskog naroda. Pa on je na zahtev Amerike uveo Belorusiji sankcije - jedinom predseniku države koji je u vreme bombardovanja Srbije avionom došao u Beograd i srpskom narodu doneo humanitarnu pomoć a i Angoli je po naređenju Amerike uveo sankcije iako je Angola povukla priznanje Kosova*. Zaključak je: ko je prijatelj Srbiji, neprijatelj je američkom čmarouvlakaču.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija