09.03.2023.

18:35

Foto: Twitter Printscreen

Planeta

UKRAJINSKA VOJSKA POTVRDILA! Ovo je pravi identitet vojnika kog su streljali Rusi! Oleksandra prepoznali majka i drugovi (FOTO/VIDEO)

Ukrajinska vojska navodi da se 30. decembra 2022. godine Macijevski borio sa četvoricom saboraca kod Soledara. Dodaje da su ubrzo izgubili kontakt sa njima i da zbog jake vatre nisu mogli da pošalju pojačanje, piše ruski nezavisni portal Meduza.

Prepoznali su ga majka, sin i ostali drugovi

Mačijevskog je prepoznala i majka, kao i sin i drugovi. TV kanal Suspilne objavio je intervju sa njegovom majkom. Pre ruske invazije, Macievski je radio kao električar u Kijevu. Kada je počeo rat, dobrovoljno se prijavio za teritorijalnu odbranu Nižina u Černigovskoj oblasti.

Njegovo telo je predato porodici u okviru razmene žrtava između Rusije i Ukrajine. Rođaci su ga identifikovali u kijevskoj mrtvačnici. Podsetimo, pre nekoliko dana društvenim mrežama se proširio snimak na kome se, po svemu sudeći, vidi kako ruski vojnici pucaju u nenaoružanog ukrajinskog ratnog zarobljenika.

Na snimku, koji ne objavljujemo zbog izuzetno uznemirujućeg sadržaja, vidi se nenaoružani muškarac u ukrajinskoj uniformi kako puši cigaretu i govori: „Slava Ukrajini“. Na nenaoružanog zatvorenika je tada ispaljen veliki broj metaka i on je pao na zemlju.