21.03.2023.

00:15

Foto:

Planeta

"TAKTIKA RAKETNOG TERORA JE PROPALA!" Ukrajinski GUR siguran: Rusija više ne može sebi da dopusti da nas gađa 'kalibrima', 'kindžalima' i 'iskanderima'...

Ruske snage će nastaviti svoju taktiku raketnog terora, ali vojni obaveštajci primećuju povećanje intervala između napada, kaže Andrej Jusov, predstavnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine.

- Rusi ne odustaju od raketnog terora, ali vidimo da je raketni blickrig propao, iako se ovo sredstvo zastrašivanja i dalje koristi. Ako govorimo o "kalibrima", "iskanderima", "kinžalima", onda to nije oružje kojim ruska vojska može sebi da priušti da bombarduje Ukrajinu.

Međutim, Ruska Federacija i dalje ima dosta zastarelog raketnog naoružanja.

- Posebno kada je reč o S-300, to znači povećanje pretnje na frontovima, zbog čega još uvek vidimo ova razaranja u Zaporožju i drugim gradovima. Ali generalno, ova taktika raketnog terora je već poražena - rekao je Jusov.

U jesen 2022. Rusija je počela redovno da granatira ukrajinsku energetsku infrastrukturu. U decembru je polovina ukrajinskog energetskog sistema bila onesposobljena zbog ruskih vazdušnih udara, a nakon napada 16. decembra uvedeno je vanredno stanje u energetskom sektoru.