• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

20.03.2023

08:00 >> 21:52

NAPAD DRONOVIMA NA KRIM, OŠTEČENI CIVILNI OBJEKTI, IMA RANJENIH! Putin ispradio Si Đinpinga! Ukrajinci se obučavaju na Leopardima!

Reuters

Vesti

NAPAD DRONOVIMA NA KRIM, OŠTEČENI CIVILNI OBJEKTI, IMA RANJENIH! Putin ispradio Si Đinpinga! Ukrajinci se obučavaju na Leopardima!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 390. dan

Američki oficir: Vašington krije bolnu istinu o Ukrajini

Američki mediji sve češće priznaju neuspehe Oružanih snaga Ukrajine, a postoji razlog zašto Vašington odbija da to saopšti narodu, izjavio je Pukovnik američkih oružanih snaga Daglas.

 

Čovek ranjen u napadu dronova na Krim

Sistem protivvazduhoplovne odbrane aktiviran je u oblasti Džankoja na Krimu, jedan čovek je ranjen, a posledice se procenjuju, saopštio je lider Krima Sergej Aksjonov.

- U oblasti Džankoja aktiviran je PVO. Prema prvim podacima, geleri su oštetili jednu privatnu kuću i prodavnicu. Nažalost, jedan čovek je ranjen. Na lice mesta je otišao zamenik predsednika Saveta ministara Republike Krim Igor Nikolajević Mihajličenko - rekao je Aksjonov.
 

UOČENI AMERIČKI BOMBARDERI, RUSI PODIGLI LOVAČKU AVIJACIJU!

Foto: Reuters

Napad dronovima na Krim: Bespilotne letelice oštetile civilne objekte

Prema poslednjim podacima, u Džankoju je odjeknulo 5 eksplozija - snage ruske PVO su oborile dronove.

Olupina jednog od njih srušila se u krug škole, postoje izveštaji o problemima sa svetlom u okolini.

 

 

 

Još gore od Bahmuta?

Ukrajinske trupe u Avdejevki mogu se naći u istoj teškoj situaciji kao one u Bahmutu, prenosi ukrajinski portal Strana reči šefa pres-centra Taurijske oružane grupe ukrajinske vojske Alekseja Dmitraškovskog.

Stvara se nova svetska alijansa?

Stvaranje analoga NATO-a, koji podrazumeva uvođenje trupa u Ukrajinu, pomoći će u rešavanju trenutne krize, rekli su Liz Morije Hauard, ekspert za mirovne operacije UN i spoljnu politiku SAD, i Majkl Edvard O Henlon, viši naučni saradnik Instituta Brukings za časopis Forin Afers

Završen sastanak Putina i Si Đinpinga

Pregovori predsednika Rusije i Kine, Vladimira Putina i Si Đinpinga, završili su se nakon 4,5 sata u Kremlju.

 

 

Riter: Zalužni krije informacije od Amerikanaca

Glavnokomandujući ukrajinskih snaga Valerij Zalužni krije stvarne gubitke Oružanih snaga Ukrajine od američkog sekretara odbrane Lojda Ostina, rekao je penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu objavljenom na Jutjubu sa novinarom Stivenom Gardnerom .

 

Artiljerijski napad na ukrajinske položaje u Bahmutu

 

 

Zelenski: Ako ne pobedimo, ginuće američki vojnici

Volodimir Zelenski je upozorio Amerikance koji sumnjaju u svrsishodnost pomoći Ukrajini na strašne posledice po zapadni svet ukoliko Rusija pobedi u Ukrajini, piše američki časopis Atlantik .

Ukrajina već dobila norveške leoparde


Ukrajina je već dobila norveške tenkove „leopard 2“, u toku je obuka ukrajinskih vojnika za njihovo korišćenje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Norveške

Foto: AP/Photo

Ranije je norveški ministar odbrane Arild Gram saopštio da će Oslo poslati Kijevu tenkove „leopard“, ne precizirajući njihov broj. Premijer te zemlje je Jonas Gar Stjore je potvrdio da

Norveška kupiti od Nemačke 54 tenka i dodao da postoji mogućnost da kupi još 18 tenkova.
 

Šokantna tvrdnja oksfordskog profesora

Robert Servis, profesor emeritus ruske istorije na Sent Entonis koledžu Univeziteta u Oksfordu, u razgovoru za Skaj Njuz rekao je kako je moguće da je Putin u Marijupolj poslao dvojnika.

 

Panika u Bahmutu: Prigožin zove Šojgua u pomoć

Prigožin je rekao da PMC „Vagner“ kontroliše 70% Bahmuta i nastavlja ofanzivu, ali Oružane snage Ukrajine spremaju snažan kontranapad.

Blinken: Novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 350 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države će Ukrajini dodeliti novi paket vojne pomoći u iznosu od 350 miliona dolara, saopštio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Foto: Reuters

Entoni Blinken

„Danas potpisujem 34. izdvajanje oružja i municije SAD Ukrajini u vrednosti od 350 miliona dolara“, navedeno je u saopštenju.

U novi paket pomoći ući će municija za višecevne raketne sisteme HIMARS i oklopna vozila „bredli“, artiljerijska municija, rakete HARM, protivtenkovska municija, rečni čamci i druga oprema.
 

Bolton: Hag je nelegitiman!

Bivši savetnik američkog predsednika Džon Bolton kritikovao je tokom gostovanja na „Skaj njuzu“ odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje ruskog lidera Vladimira Putina.

 

PUTIN NAJAVIO VELIKI PREOKRET U SVETU!

 

Rusija: Preti suspenzija dogovora o žitu

Ukoliko ne bude napretka u primeni memoranduma Rusije i UN o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda, ruska strana će suspendovati učešće u ovoj inicijativi za izvoz žitarica iz crnomorskih luka, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Odluka o daljem produženju inicijative zavisiće od napretka u ispunjavanju uslova dogovorenih u memorandumu između Rusije i Ujedinjenih nacija, ističe se u saopštenju ruskog MSP, prenosi TAS S.

"Naše učešće u crnomorskoj inicijativi za žito biće prekinuto bez napretka u implementaciji navedenih zahteva, koji apsolutno nisu novi i trebalo bi da se rešavaju u okviru memoranduma Rusije i UN", ukazuje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Ujedinjene nacije, Turska i Ukrajina nisu imale prigovore na produženje ugovora o izvozu žitarica iz crnomorskih luka za 60 dana, stoji u saopštenju.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objašnjava da je odluka da se dogovor skrati na 60 dana doneta imajući u vidu izostanak napretka u postupku ukidanja ograničenja na ruski izvoz.

"Ovaj stav je zvanično saopšten i turskoj i ukrajinskoj strani Crnomorske inicijative, kao i predstavnicima UN i na njega nije bilo formalnih primedbi", navodi se u saopštenju MSP Ruske Federacije.
 

Glavno sa brifinga Ministarstva odbrane RF:

◾Ruske trupe su likvidirale oko 55 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska;
◾Ruska vojska je likvidirala oko 50 ukrajinskih vojnika i uništila haubicu D-20 u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu;
◾Ruske oružane snage su likvidirale 245 vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka;
◾Ruske trupe likvidirale su više od 100 vojnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine i uništile haubicu Msta-B na pravcu Krasnog Limana;
◾Ruske trupe likvidirale su oko 40 ukrajinskih vojnika i uništile samohodnu artiljerijsku jedinicu „Paladin“, američke proizvodnje u pravcu Hersona;
◾Ruski lovci su oborili ukrajinski vojni helikopter Mi-8 u Harkovskoj oblasti.

 

 

"Si možda pozove Zelenskog"

Kineski predsednik Si Đinping mogao bi da pozove Vladimira Zelenskog posle posete Moskvi, piše Fajnenšel tajms, pozivajući se na izvor upoznate sa situacijom.

Si Đinping će boraviti u državnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta, što će biti njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran za šefa države.
"Posle putovanja u Moskvu, Si će možda pozvati... Zelenskog", navodi se u list, pozivajući se na neimenovani izvor.

 

Svečani doček Sija u Moskvi!

Počasni stroj i crveni tepih za kineskog lidera, on poručio: Kina spremna da sa Rusijom brani međunarodno pravo!

Foto: Tanjug/AP

Si Đinping po sletanju u Moskvu

Let pratilo više od 100.000 ljudi!

Let kineskog predsednika Si Đinpinga koji je danas sleteo u Moskvu u trodnevnu posetu Rusiji pretio je veliki broj ljudi. Dok se kineski putnički avion boing 747-89L približavao Moskvi let je na aplikaciji Flajt Radar u jednom trnutku pratilo više od 100.000 ljudi.

 

 

 

Kineski predsednik Si Đinping stigao u Moskvu

 

 

 

 

JUŽNA AFRIKA SPREMNA DA UHAPSI PUTINA!

 

Kijev bez prava na grešku

Ukrajina će imati samo jedan pokušaj kontraofanzive velikih razmera, kaže predsednik Češke Petr Pavel.

Sirene za vazdušne napade u celoj Ukrajini!

 

Teške borbe 

U području sela Orehovo-Vasiljevka i sela Hromovo, predgrađa Artjomovska (ukrajinski Bahmut), vode se žestoke borbe. Prema rečima penzionisanog pukovnika DNR Aleksandra Basurina, neprijatelj pruža žestok otpor i neprestano pokušava da povrati izgubljene pozicije.

U Artjomovsku ruska vojska je zauzela veći deo fabrike obojenih metala u industrijskoj zoni.

- Javljaju da se u centru grada borbe sve više približavaju administraciji Bahmuta, koja nije udaljena više od pola kilometra - objasnio je Basurin.

Dejstvo ruskih dronova "lancet" kod Kremene

 

 

 

Golubcov: Ginu najbolji

Ukrajina gubi svoje najbolje pilote dok čeka F-16, rekao je komandant ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva general Sergej Golubcov u intervjuu za britanski list Tajms.

Prema njegovim rečima, ukrajinski piloti mogu da se obuče za upravljanje zapadnim letelicama za nekoliko meseci. On je odbacio tvrdnje zvaničnika NATO-a da bi obuka mogla trajati godinama.

Golubcov je kao primer naveo dvojicu svojih potčinjenih koji su se nedavno vratili iz Sjedinjenih Država.

- Tamo su proveli tri nedelje i na simulatoru F-16 su naučili kako da lete dva pilota zajedno, kako da koriste oružje. Rezultati su veoma dobri: ukrajinski piloti mogu da nauče da lete i kontrolišu sisteme naoružanja na F-16 za manje od šest meseci - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bole

pre 1 godinu

Dokle će ovi mladi ljudi da gube glave za ove zapadne hoštaplere.

Normalac

pre 1 godinu

Opet pišete Artjomovsk - agresorski naziv za ponosni i suvereni Bahmut. Zašto to, ološi informbirovski, radite?

Čarapan

pre 1 godinu

Prvo su Ukrajinci tražili bicikle pa Žaveline pa pešadijska vozila ,municiju,topove ...tenkove e sad im fale avioni pa će posle sateliti....

pax_orion

pre 1 godinu

pa ni ruska vojska više en vjeruje u bjake ministarstva obrane ruske pederacije. toliki ukrjainski gubitci po vama a rusi nazadaju.povlače se,bježe,dezertiraju. samo kod vas rusi napreduju. po vama ispada da ukrajinaca ima ko kineza

pax_orion

pre 1 godinu

pa što rusija traži ukidanje sankcija kad im gospodarstvo cvijeta pod njima??????? znaći da je voda odavno preko grla prešla i da se rusija utapa u vlastitoj gluposti.

AMERIKA OSTAJE BEZ URANIJUMA?! Vašington sankcijama Rusiji pucao SEBI U NOGU, čeka ih NIKAD GORA kriza - MASOVNO gašenje NUKLEARNIH ELEKTRANA?!
Planeta

AMERIKA OSTAJE BEZ URANIJUMA?! Vašington sankcijama Rusiji pucao SEBI U NOGU, čeka ih NIKAD GORA kriza - MASOVNO gašenje NUKLEARNIH ELEKTRANA?!

Eventualna zabrana uvoza obogaćenog ruskog uranijuma u SAD snažno bi pogodila ekonomiju američke nuklearne industrije i to bi moglo dovesti do gašenja američkih nuklearnih elektrana, a samim tim i do naglog skoka cene struje, što će pogoditi potrošače, a i privredu te zemlje, smatra Aleksandar Uvarov, ruski stručnjak za nuklearnu energetiku.

19.03.2023

22:30

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija