• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

20.03.2023

16:28

"HAG JE NELEGITIMAN, OKANITE SE PUTINA!" Glavni "RATNI JASTREB" Amerike šokirao Zapad, ako samo POKUŠAJU da uhapse ruskog lidera...

Vesti

"HAG JE NELEGITIMAN, OKANITE SE PUTINA!" Glavni "RATNI JASTREB" Amerike šokirao Zapad, ako samo POKUŠAJU da uhapse ruskog lidera...

Podeli vest

Bivši savetnik američkog predsednika Džon Bolton kritikovao je tokom gostovanja na „Skaj njuzu“ odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje ruskog lidera Vladimira Putina, jer je u tome video pretnju diplomatskom rešenju krize u Ukrajini.

Bolton je unutar Republikanske stranke kojoj pripada stekao reputaciju jastreba koji se konstantno zalagao da SAD vojno reše svoje konflikte – sa Iranom, Sirijom, Irakom ili Severnom Korejom.

- Ako želite da dođe do pregovora, da li mislite da će nalog za hapšenje Vladimira Putina to učiniti manje ili više verovatnim - upitao je Bolton.

Prema njegovom mišljenju, Međunarodni krivični sud je veoma opasna institucija.

- Smatram, i tako je već dugi niz godina, da je Međunarodni krivični sud u osnovi nelegitiman. To nije nešto sa čime bi SAD trebalo da sarađuju. MKS je nelegitiman, jer je to vršenje državne vlasti u vakuumu, bez ikakvih ustavnih okvira koji bi ga obuzdavao - objasnio je bivši američki zvaničnik.

Međunarodni krivični sud je 17. marta izdao naloge za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina i komesarke ruskog predsednika za prava dece Marije Ljvove-Belove zbog optužbi za „ilegalno deportovanje“ ukrajinske dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miro

pre 1 godinu

među mali milion "pametnih" koje predvodi Džo Čamovina našla se budala koja osporava haški cirkus i njegove nadležnosti,

Velko

pre 1 godinu

NELEGITIMAN !!! Da li ce Drzava Srbija, ako je, konacno krenuti u istragu pljackasa i veleizdajnika makar od 2000te do danas? Mozete cenzurisat mene ali ne i ISTINU !!!

AMERIKA OSTAJE BEZ URANIJUMA?! Vašington sankcijama Rusiji pucao SEBI U NOGU, čeka ih NIKAD GORA kriza - MASOVNO gašenje NUKLEARNIH ELEKTRANA?!
Planeta

AMERIKA OSTAJE BEZ URANIJUMA?! Vašington sankcijama Rusiji pucao SEBI U NOGU, čeka ih NIKAD GORA kriza - MASOVNO gašenje NUKLEARNIH ELEKTRANA?!

Eventualna zabrana uvoza obogaćenog ruskog uranijuma u SAD snažno bi pogodila ekonomiju američke nuklearne industrije i to bi moglo dovesti do gašenja američkih nuklearnih elektrana, a samim tim i do naglog skoka cene struje, što će pogoditi potrošače, a i privredu te zemlje, smatra Aleksandar Uvarov, ruski stručnjak za nuklearnu energetiku.

19.03.2023

22:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17