29.03.2023.

13:51

Foto: Pixabay

Planeta

USKORO POSTAJEMO BESMRTNI?! Čovek koji NE MAŠI u predviđanjima otkrio kada će SMRT biti "STVAR PROŠLOSTI", bliže je nego što mislimo!

Kurcvel je diskutovao o pomeranju granica u genetici, nanotehnologiji i robotici, zbog čega veruje da će doći do razvoja nanobota koji će moći da vrate proces starenja.

Ovi sićušni roboti će popravljati oštećene ćelije i tkiva koja propadaju kako telo stari, čime ćemo postati imuni na bolesti poput raka.

Kurcvela je „Gugl“ zaposlio 2012. godine da radi na novim projektima, poput mašinskog učenja, ali se i pre toga bavio predviđanjem tehnoloških proboja.

Tako je 1990. godine predvideo da će najbolji igrač šaha izgubiti od kompjutera do 2000. godine, a to se desilo 1997. kada je „Dip blu“ pobedio Garija Kasparova.

Takođe, 1999. je rekao da će do 2023. godine laptop od 1.000 dolara imati procesorsku moć i kapacitet ljudskog mozga.

Sada bivši inženjer „Gugla“ smatra da će tehnologija u bliskoj budućnosti postati toliko moćna da će moći da pomogne ljudima da žive zauvek.

Kurcvel, koji sebe opisuje kao futuristu i tvrdi da se ostvarilo 86 odsto njegovih prognoza, predviđa i da će veštačka inteligencija do 2029. godine uspeti da prođe Tjuringov test, odnosno da će postati ekvivalentna ljudskoj inteligenciji. U Tjuringovom testu, ljudski sudija razgovara sa mašinom i čovekom. Ako sudija ne može da prepozna da je u pitanju mašina, ona je položila test.

Prema Kurcvelovim ranijim prognozama, čovečanstvo će 2045. dostići tačku singulariteta, u kom će veštačka inteligencija dovesti do toga da su mašine pametnije od ljudi. On je rekao da je proces singulariteta već počeo.

- On će dovesti do toga da računari imaju ljudsku inteligenciju, da ćemo da ih stavljamo u svoj mozak, povezujemo sa klaudom, da proširujemo ono što jesmo. Danas to nije samo scenario budućnosti, već nešto što je delimično već ovde i što će se ubrzati - rekao je Kurcvel.