11.04.2023.

17:30

Foto: Reuters

Planeta

ZAPAD I UPLAŠEN I ZATEČEN! MIROVNI PLAN PUTINA I SIJA NEMA VEZE SA UKRAJINOM! Kina i Rusija napravili dil, svet će izgledati kao...

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Andrej Perla. On je uživo u emisiji „Skrivena značenja" detaljno analizirao zakulisne pregovore Si Đinpinga i ruskog predsednika Vladimira Putina, a takođe je objasnio zašto se Zapad nije uzalud plašio „tajnog plana" Rusije i Kine.

Andrej Perla je podsetio da su tokom sastanka u Moskvi lideri Rusije i Kine održali zatvorene razgovore iza kulisa, na kojima se razgovaralo o određenom „mirovnom planu". Može se pretpostaviti da je tokom razgovora bilo reči o situaciji u Ukrajini, ali u stvari, sve može biti mnogo interesantnije.

Najverovatnije je reč o dogovorima Moskve i Pekinga o raznim spoljnopolitičkim pitanjima vezanim za sprovođenje plana za novi svetski poredak.

- Možda se radilo o nečem ambicioznijem od mirovnog plana za Ukrajinu. Verovatno je da reč „mirovni" ovde treba shvatiti kao da se odnosi na ceo svet - objasnio je stručnjak.

Politikolog je primetio da se Zapad nije naprasno plašio „tajnog plana" Rusije i Kine. Stvar je u tome da bi se Rusija i Kina mogli dogovoriti o određenim akcijama koje imaju za cilj da primoraju SAD i EU na odluke koje su za njih neprihvatljive. Ne može se isključiti da je reč o merama usmerenim na neutralizaciju hegemonije SAD, kao i na uništavanje uspostavljenog finansijskog sistema na čelu sa američkim dolarom.

Informer

Svet strahuje od dila Putina i Sija, Ukrajina je samo mali deo njihovog dogovora

- Kina želi da dolar prestane da bude svetska rezervna valuta i da postane samo valuta velike globalne ekonomije. Dovoljno je da počnete da obavljate energetske transakcije ne samo u dolarima, već i u drugim valutama - objasnio je specijalista.

Osim toga, Rusija i Kina su, najverovatnije, razgovarale o pitanju takozvane podele sveta. Završilo se vreme unipolarnog međunarodnog poretka - došlo je doba formiranja slobodnih nezavisnih država, koje će se suprotstaviti SAD i državama pod njihovom sferom uticaja.