13.05.2023.

09:48 >> 10:34

Foto: Printskrin Telegram

Planeta

UKRAJINA IZVELA PRVE NAPADE "OLUJNIM SENKAMA"?! Haos u Lugansku, povređeno šestoro dece, ranjen i poslanik Putinove stranke, hitno se oglasilo predstavništvo LNR!


Ranije je dopisnik RIA Novosti javio da su u Lugansku odjeknule dve eksplozije, oblaci dima su vidljivi iznad grada u zoni jedne od fabrika.

Predstavništvo LNR  je ranije saopštio da su ukrajinske trupe ispalile dve krstareće rakete na Lugansk. Šestoro dece je povređeno. Leonid Pasečnik, šef pripojene LNR, rekao je da je četvoro od njih ukazana pomoć na licu mesta, dok su dva tinejdžera sa teškim povredama prevezena u bolnicu. 

Među ranjenima je i predstavnik Dume iz partije Jedinstvena Rusija Viktor Vodolack, prenosi Interfaks. Vodolacki je od početka podržavao rusku invaziju na Ukrajinu, zbog čega je pod sankcijama EU, SAD, Velike Britanije i niza drugih zapadnih zemalja. 

Podsetimo, Velika Britanija isporučila je Ukrajini više krstarećih raketa dugog dometa Storm Shadow (olujna senka), što ukrajinskim snagama omogućava da udare ciljeve duboko na teritoriji koju je od početka rata zauzela Rusija.