25.05.2023.

09:46

Foto: Printskrin Telegram

Planeta

SNIMLJENI SU JUTROS, ŠTA OVO VAGNER SPREMA U BAHMUTU?! Prigožin ide od vojnika do vojnika, ruski plaćenici spremni, ali niko ne veruje svojim očima, nije prvi put da spremaju zamku

 

Prema njegovim rečima, povlačenje će trajati do 1. juna, nakon čega će položaji u gradu biti prebačeni na rusku vojsku.

Ukrajinska Strana navodi da ovo nije prvi put da Prigožin najavljuje povlačenje svojih jedinica iz Bahmuta. Prvi put je zapretio 5. maja, ali se ništa nije dogodilo, a on je izjavio da su mu u Generalštabu Ruske Federacije pretili optužbama za "izdaju otadžbine” zbog napuštanja položaja bez naređenja.

U nedavnom intervjuu, Prigožin je izjavio da bi povlačenje moglo da se protegne do 10. juna. On u istom intervjuu jasno stavlja do znanja da namerava da povuče Vagner iz Bahmuta kako bi napravio probleme ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu i potom, u slučaju neuspeha na frontu, podstakao njegovu ostavku.

 

Kako je ranije pisala Strana, povlačenje Vagnera iz Bahmuta stvoriće veliki problem za rusku komandu, jer će morati da traži rezerve da zapuši rupu, što daje ozbiljnu prednost Oružanim snagama Ukrajine u predstojećoj ofanzivi.