• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

20.05.2023

15:22

UDARNA VEST! ŠEF VAGNERA: RUSI ZAUZELI BAHMUT!

Printscreen Telegram

Vesti

UDARNA VEST! ŠEF VAGNERA: RUSI ZAUZELI BAHMUT!

Podeli vest

Ruske snage uspostavile su punu kontrolu nad Bahmutom, saopštio je osnivač "Vagnera" Evgenije Prigožin.

Osnivač Grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin saopštio je danas da je Bahmut (Artjomovsk) konačno oslobođen i da se glavni epicentar borbi na frontu sada nalazi pod kontrolom "vagnerovaca".

Kako prenose mediji, grad je u potpunosti zauzet u 12 časova po lokalnom vremenu (11 časova po srednjoevropskom vremenu). 

- Operacija zauzimanja Bahmuta trajala je 224 dana. Bahmutska 'klanica' počela je 8. oktobra 2022. godine. 224 dana momci su jurišali na grad. Privatna vojna kompanija 'Vagner' dobrovoljno je stupila u ovaj rat i počela je sa oslobađanjem teritorija u cilju zaštite interesa naše otadžbine. Svi zajedno smo funkcionisali kao jedan dobro uigran tim, kao jedna vojska - rekao je Prigožin.

On se zahvalio svima onima koji su se borili u Bahmutu i dali život za Rusiju, kao i onima koji su svo vreme podržavali "vagnerovce" tokom teških borbi, ali i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Hteo bih da se zahvalim ruskom narodu koji nas je podržavao. Hvala poginulim momcima, onima koji su izgubili svoj život u ovom ratu. Hvala i onima koji su sada sa nama u našim redovima i onima koji će se u budućnosti priključiti našim redovima. Hvala i Vladimiru Vladimiroviču Putinu što nam je dao ovu mogućnost i veliku čast da branimo našu otadžbinu - rekao je on.

Izlazak "vagnerovaca" iz Bahmuta počeće 25. maja, nakon čega će "vagnerovci" otići na odmor, rekao je Prigožin.

- Ratovali smo 427 dana, od 19. marta prošle godine, onda kada je otadžbini zatrebala naša pomoć. U potpunosti smo zauzeli ceo grad, od kuće do kuće, kako niko ne bi mogao da nas okrivi da neki deo grada ipak nije osvojen. Do 25. maja završićemo potpuni pregled grada, podignućemo neophodnu liniju odbrane, a grad ćemo zatim predati vojnicima da se njime pozabave - kaže Prigožin.

Ipak, kako je rekao, kada to bude bilo potrebno "vagnerovci" će se vratiti da ponovo brane otadžbinu:

- Onda kada mi ponovo budemo bili potrebni našoj zemlji, našem narodu, našim porodicama, vratićemo se i zaštitićemo naš narod ako to bude bilo potrebno - zaključio je Prigožin.

Ruski mediji su od ranih jutarnjih sati danas prenosili da je do oslobođenja grada ostalo jako malo, te da su se borbe vodile oko svega nekoliko višespratnica u njegovim zapadnim delovima.

Ukrajinska strana još nije zvanično potvrdila informaciju o zauzimanju Bahmuta.

Čeka se i zvanična potvrda Moskve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 11 meseci

BRAVO VAGNEEEERRRRRR DA SAM MLADJI KAO STO SAM BIO NA KOSARAMA SAD BI PRISTUPIO TOJ JEDNINICI . BRAVO MOMCI MOGU SVI OVI NACISTI SAMO DA VAS MRZE................ KAO 9I OVDE KODF NAS NEKI. KOJE TREBA DA JE SRAMOTA JER IMAJU MOZAK KO GRASAK PA SU ZABORAVILI DA SU KOD NAS BILI rUSKI BORCI NA KOSOVVU I mETOHIJI . SAMO TO JE NJIHOVA BRUKA PA SAD BRANE DA LJUDI IDU DOBROVOLJNO DA BRANE RUSIJU

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija