31.05.2023.

08:31

Foto: Reuters

Planeta

PRVO VAGNER, SAD ČEČENI! NEKA SE SPREMI KIJEV! Kadirov dobio hitno naređenje, bataljon Ahmat kreće u ofanzivu na više tačaka!

- Prijatelji, čečenske jedinice dobile su novu naredbu o preraspodeli svojih snaga. Teritorija Narodne Republike Donjeck postaje zona odgovornosti. Prema komandi, borci čečenskih jedinica moraju da započnu aktivna borbena delovanja i da oslobode niz naselja. Borbene jedinice se pripremaju za jurišne aktivnosti uz aktivnu podršku ministarstva obrane i Glavnog štaba ruskih oružanih snaga - objavio je Kadirov.

Kadirov je rekao da su "slične naredbe za početak ofanzive" primile i druge formacije njegovog bataljona Ahmat, koje se nalaze na "alternativnim deonicama linije dodira između regija Zaporožja i Hersona". 

"Pokazaćemo što znači osveta"

Kadirov je komentarisao i napad dronovima u Moskvi.

- Nužno je proglasiti vanredno stanje u Rusiji i iskoristiti sva borbena sredstva kako bi se očistila cela teroristička ćelija. Umesto da se koriste termini ukrajinska vojska i ukrajinski političari, trebali bismo ih nazvati pravim imenom - teroristi. Odgovori na ovakve napade trebaju biti žestoki. Mi štitimo svoje građane. Uskoro ćemo pokazati što znači osveta - napisao je Kadirov.