12.06.2023.

15:30

Foto: pixabay.com

Planeta

(VIDEO) ŠTA, AKO?! POČELI NAJVEĆI MANEVRI U ISTORIJI NATO! Alijansa šalje poruku Putinu i Rusiji iz Nemačke! ČEKA NAS 10 DANA STREPNJE!

Agencija napominje da će nebo Nemačke biti „ispunjeno avionima" skoro dve nedelje, a vežbe bi, između ostalog, trebalo da pokažu snagu alijanse. 

U njima će učestvovati četiri vazduhoplovne baze u Nemačkoj i dve - u Holandiji i Češkoj. Zone za vežbe biće zatvorene za civilni vazdušni saobraćaj, zbog čega će avio-kompanije morati da promene rute.

Vežbe će trajati do 23. juna. Pored zemalja članica NATO-a, u njima učestvuju i partneri vojnog bloka - Japan i Švedska, pojašnjava France24. 

Prema rečima generala Majkla Loa, direktora Nacionalne garde američkog vazduhoplovstva, misija NATO-a se trenutno nalazi u „prelomnoj tački" pošto se „strateška arhitektura u svetu, posebno u Evropi, promenila".

Vežbe imaju za cilj da dopune stalno prisustvo Sjedinjenih Država u Evropi - rekao je Lo i dodao da će mnogi piloti alijanse prvi put raditi zajedno, prenosi Sputnjik.

Moskva će pažljivo pratiti vojnu vežbu NATO nadomak svojih granica!

Vojni stručnjaci upozoravaju da je ovo do sada možda i najbrutalnija poruka Rusiji i Putinu! Problem je što bi i najmanji incident mogao da svet dovede do katastrofe!

U svakom slučaju, navode oni, čeka nas 10 dana strepnje!