22.06.2023.

13:45

Foto: AP/Printskrin video

Planeta

(VIDEO) RUSKI "SAFARI" NA JUGU UKRAJINE POKOSIO LEOPARDE! Dronovi-kamikaze spaljuju nemačke tenkove kao da su od plastike!

Do ovog zaključka došao je vojni ekspert Dmitrij Konanihin.

U intervjuu za medije, on je ocenio karakteristike nemačkih leoparda, koji su predati militantima Oružanih snaga Ukrajine, a takođe je objasnio kako su Oružane snage Rusije pronašle slabu tačku ovog hvaljenog oružja.

Ranije je objavljeno da ruski vojni specijalisti u okviru SVO nastavljaju da aktivno koriste udarne bespilotne letelice Lancet dizajnirane za uništavanje neprijateljske vojne opreme na liniji fronta.

Savremeni borbeni sistemi su sposobni da otkriju i pogode zapadne tenkove, oklopne transportere i druga neprijateljska vozila. Sada Oružane snage Rusije imaju novog „neprijatelja“ na frontu, koji će postati pogodna meta za Lancete. Reč je o nemačkim tenkovima „Leopard“.

Prema rečima vojnog stručnjaka, malo je verovatno da će nemački tenkovi Leopard omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da steknu prednost u okviru ranije najavljene ofanzive. Ruske oružane snage su već pronašle slabu tačku ovih borbenih vozila i započele pravi lov na nemačku „zver”.

Stvar je u tome što borbeno vozilo ima veoma slabu krovnu zaštitu, koju aktivno koriste ruski stručnjaci koristeći jurišne bespilotne letelice.

- Svaki radoznali student će otkriti da je na nekim mestima debljina krova nemačkog leoparda 20 mm (do 15 mm). Još redovniji student koji nije propustio predavanja o termičkom kaljenju otkriće očigledno-neverovatno: Povećanu krhkost oklopnog čelika - objasnio je stručnjak.

Treba napomenuti da je „nova igračka“ Oružanih snaga Ukrajine, koju je obezbedio Berlin, postala pogodna meta za ruske lancete.

Ispostavilo se da „nepobedivi” „leopardi” odlično gore i mogu se lako probiti jer imaju standardne protivoklopne sisteme. Udarne bespilotne letelice Oružanih snaga Rusije su ih bez problema pogodile, sprečavajući ukrajinsku vojsku da postigne uspeh tokom ofanzive.