• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

22.06.2023

12:47

KIJEVU SE LEDI KRV U ŽILAMA, RUSI FORMIRAJU JEZIVU ARMIJU! Neverovatnom brzinom stvaraju nove jedinice, dnevno naprave puk vojske!

Tanjug/AP, Reuters

Vesti

KIJEVU SE LEDI KRV U ŽILAMA, RUSI FORMIRAJU JEZIVU ARMIJU! Neverovatnom brzinom stvaraju nove jedinice, dnevno naprave puk vojske!

Podeli vest

Oružane snage Rusije formiraće do kraja juna rezervni sastav armije i u najskorije vreme armijski korpus, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom sednice Saveta bezbednosti Rusije kojom je predsedavao ruski predsednik Vladimir Putin.

- Formiramo rezervni sastav vojske u sklopu armijskog korpusa, armije i još dodatno, pet pukova 20. tenkovske armije. Sve ide po planu. Faktički, do kraja juna ćemo završiti formiranje rezervnog sastava armije i u najskorije vreme i formiranje armijskog korpusa - objavio je Šojgu.

Prema njegovim rečima, ovih pet pukova je trenutno i po ljudstvu i po opremi, kompletirano sa 60 odsto.

On je naglasio da će rezervne formacije dobiti više od 3.700 jedinica tehnike.

Dnevno se formira puk

Ministar je raportirao Putinu da Oružane snage Rusije svakodnevno dobijaju prosečno više od 110 jedinica modernizovane i nove tehnike.

- U proseku, da bi se stekao potpun utisak, dnevno primamo 1.336 ljudi po ugovoru, te time, faktički svakodnevno dobijamo puk. Plus, uz to, Vladimire Vladimiroviču, na dnevnom nivou dobijamo 112 jedinica tehnike. Ovo se tiče i modernizovane i nove tehnike, ovde smo ostvarili ozbiljan tempo i nikakve rizike u narušavanju formiranja rezerve ne vidimo - objasnio je Šojgu ruskom predsedniku.

Šojgu je dodao da je preko direktnog ugovora regrutovano 114.000 ljudi, a postoji još 50 hiljada dobrovoljaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija