29.06.2023.

18:24

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Žestok udar ruske vojske na Kramatorsk: Likvidirana dva ukrajinska generala, 50 vojnika i 20 stranih plaćenika!

Dva ukrajinska generala i do 50 oficira ukrajinskih oružanih snaga, kao i do 20 stranih plaćenika i vojnih savetnika, poginuli su u preciznom udaru ruske vojske u Kramatorsku 27. juna, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane u četvrtak.

- Prema ažuriranim informacijama, kao rezultat visokopreciznog udara na punkt privremenog razmeštaja 56. odvojene motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u gradu Kramatorsku u Donjeckoj Narodnoj Republici 27. juna ove godine, uništena su dva generala, do 50 oficira oružanih snaga Ukrajine, kao i do 20 stranih plaćenika i vojnih savetnika koji su učestvovali na sastanku štaba - navodi se u saopštenju ministarstva.

- Tokom borbenih dejstava na ovom [donjeckom] pravcu, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 530 poginulih i ranjenih ukrajinskih vojnika, jedan tenk, dva borbena vozila pešadije, pet vozila, kao i haubice Msta-B i D-20 - navodi se u saopštenju Ministarstva, dodajući da su ruski vojnici odbili četiri ukrajinska napada u ovom pravcu.

Ministarstvo je takođe saopštilo da je neprijatelj izgubio do 135 vojnika u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja, dodajući da je još jedan napad odbijen u blizini naselja Staromajorskoe Donjecke Narodne Republike.