10.07.2023.

08:39

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Oglasio se Gerasimov i zaledio Kijev! Vojsci stiglo hitno naređenje, kreće brutalna odmazda!

Na Telegram kanalu ruskog Ministarstva odbrane objavljen je snimak na kojem se vidi Gerasimov dok sluša izveštaj, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pobune privatne vojne kompanije "Vagner" 24. juna, navodi Rojters.

- Sistemi PVO uništili su dve rakete čije mete su bile Kerčki transportni prelaz i aerodrom Morozovsk - rekao je Afzalov generalu Gerasimovu u svom izveštaju.

Sa još dve rakete, Kijev je pokušao da pogodi aerodrom Šajkovka u Kaluškoj oblasti. One su onesposobljene sredstvima za elektronsku borbu.

Gerasimov je naložio načelniku Glavne obaveštajne uprave i odgovornim licima na komandnom mestu združenih snaga da organizuju rad na sistematskoj identifikaciji skladišta i mesta za obuku, kao i lansirnih pozicija za rakete S-200 i slična neprijateljska udarna sredstva radi njihovog svojevremenog uništenja.

Pored toga, potrebno je pojačati zaštitu objekata od vazdušnih udara.
Kijev je 9. jula bezuspešno pokušao da izvede napad na Krim, Rostovsku i Kalušku oblast Rusije

protivvazdušnim raketama S-200, pretvorenim u udarnu verziju. Ruski PVO sistemi uništili su dve ukrajinske rakete S-200, a još dve rakete su onesposobljene opremom za elektronsko ratovanje.