20.07.2023.

09:56

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Kijev kopa rovove na severu, znaju šta se sprema?! Vagner upućen na poljsku granicu, oglasilo se ministarstvo odbrane u Minsku!

Kako navode, zajednička obuka će trajati nedelju dana.

"Oružane snage Belorusije nastavljaju zajedničku obuku sa borcima Vagnera. Jedinice Snaga za specijalne operacije, zajedno sa predstavnicima čete, tokom nedelju dana odrađivaće zadatke borbene obuke na poligonu Brestski", saopšteno je.

Ranije je Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo da su borci Vagnera počeli da obučavaju belorusku vojsku. Pre toga, obuka se odvijala na poligonu u blizini grada Osipoviči u regionu Mogilev. Takođe, belorusko ministarstvo odbrane govorilo je o izradi mape puta za planove zajedničkog rada beloruske vojske i Vagnera u bliskoj budućnosti.

Dan ranije je komandant ukrajinskih združenih snaga Sergej Naev obavestio da Ukrajina pojačava delove severne granice zbog dolaska "vagnerovaca" u Belorusiju. On je rekao da je u Černigovskoj oblasti iskopano više od 40 kilometara protivtenkovskih rovova u jednom od pravaca.

Podsetimo, Poljska je 8. jula počela da premešta preko 1.000 vojnika na istok zemlje, izjavio je ministar odbrane Mariuš Blaščak usred sve veće zabrinutosti članice NATO-a da bi prisustvo boraca Vagner grupe u Belorusiji moglo da dovede do povećanja tenzija, prenela je agencija Rojters.