28.07.2023.

23:15

Foto: Reuters/Printskrin Youtube/AP

Planeta

Šta je očajni Zelenski tražio od NATO?! Šok tvrdnja američkog obaveštajca, Zapad na ovu ludost neće pristati!

- On je očajan i želi stranu intervenciju. Zbog toga zahteva članstvo Ukrajine u NATO-u, ali alijansa neće da izvrši samoubistvo za Ukrajinu - rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, Zelenski je već počeo da shvata da će Oružane snage Ukrajine svakim danom slabiti, a ruska vojska će pojačavati udare i pojačavati pritisak. Pre ili kasnije , Kijev će izgubiti vojsku, rekao je bivši obaveštajac.

Zemlje NATO-a na samitu u Litvaniji odobrile su višegodišnji paket podrške Ukrajini, koji se sastoji od tri tačke: plan pomoći za postizanje kompatibilnosti ukrajinskih oružanih snaga sa standardima NATO-a, stvaranje saveta Ukrajina-NATO i potvrda njegovog prava. da se pridruži alijansi bez prethodnog sprovođenja akcionog plana za postizanje članstva. Istovremeno, nije naznačen vremenski okvir za ulazak Ukrajine u blok, na čemu je Kijev insistirao, kao ni uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi se dobio zvaničan poziv.

Zelenski je, komentarišući ovu odluku, rekao da je ona „bez presedana i apsurdna“ jer ne određuje uslove ulaska. Prema njegovim rečima, ovo je slično nespremnosti da Ukrajina postane deo NATO.