14.08.2023.

07:12

Foto: Reuters

Planeta

Hoće li doći do tuče milijardera?! Zakerberg se oglasio i poslao Masku nikad jasniju poruku!

Činilo se da su milijarderi ipak pristali na tuču u junu kada je Mask objavio da je "spreman za borbu u kavezu". Zakerbeg, koji upravlja Fejsbukom i Instagramom, podelio je Maskovu objavu, uz odgovor "pošalji mi lokaciju".

- Mislim da se svi možemo složiti da Ilon nije ozbiljan i da je vreme da krenemo dalje. Ponudio sam pravi datum. Dena Vajt (šef UFC-a) ponudio je da ovo bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Ilon ne želi da potvrdi datum, zatim kaže da treba na operaciju, a sada traži da umesto toga odradi trening u mom dvorištu. Ako se Ilon ikada uozbilji oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako doći do mene. Inače, vreme je da se krene dalje. Usresrediću ću se na takmičenje sa ljudima koji ovaj sport shvataju ozbiljno - napisao je Zuckerberg.

Mask, vlasnik Tvitera koji je preimenovan u X, tražio je da se borba održi na "epskoj lokaciji" u Italiji. On je govorio o mogućnosti prenosa i drevnom okruženju za predloženi događaj, tvrdeći da je razgovarao s talijanskom premijerkom Đorđom Meloni.

Napetosti između kompanija dvojice tehnoloških milijardera bile su visoke nakon što je Zuckerbergova Meta u julu lansirala Threads, aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu.

Tviter je Zakerbegu poslao pismo nakon lansiranja, tvrdeći da je Meta napravila "nezakonitu zloupotrebu Tviterovih poslovnih tajni i drugog intelektualnog vlasništva".

Zakerbeg trenira mešovite borilačke veštine, a ranije ove godine objavio je kako je završio svoj prvi turnir u Džijudžicu.

Mask je prošle sedmice rekao da je trenirao za borbu dižući utege. Na X je napisao: "Nemam vremena za vežbanje, pa ih samo donesem na posao."