15.09.2023.

22:20

Foto: Reuters

Planeta

Ukrajina neće izdržati! Kadirov u komi? Loše vesti iz Evrope!

Zašto Rusi ne kreću u kontraofanzivu?

Ramzan Kadirov u komi?

Lider Čečena Ramzan Kadirov, navodno je pao u komu nakon što se nejgovo zdravstveno stanje naglo "pogoršalo", tvrde ukrajinske obaveštajne službe.

Ukrajina neće izdržati

Kim u poseti fabrike aviona u Rusiji

Rusija kreće u preoravanje

Mnogi u Rusiji, a i izvan nje, već mesecima postavljaju pitanje: zašto Rusi ne kreću u kontranapad većih ili velikih razmera?

Zaratile Poljska i Ukrajina

Loše vesti iz Evrope

Surovikin dolazi na čelo Vagnera

Hipersonična bomba iz Sočija! Lukašenkova najava zaledila svet!

Moskva je spremna!

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva očekuje posetu izaslanika Vatikana u vezi sa situacijom u Ukrajini, kao i da je spremna za razgovor sa njim.
"Sada se napori Vatikana, čiji izaslanik dolazi, ponovo nastavljaju. Mi smo spremni da se sretnemo sa svima i da razgovaramo sa svakim", izjavio je Lavrov, prenosi Rojters.
Lavrov nije precizirao kada se izaslanik Vatikana, Mateo Zupi, očekuje u Rusiji.
Zupi je ove sedmice boravio u Kini, u okviru diplomatskih nastojanja da olakša postizanje mira u Ukrajini.
Šef ruske diplomatije podsetio je da je Rusija imala sastanke o Ukrajini i sa predstavnicima Turske "koji takođe imaju drugačije ideje" o tom pitanju.
Kako prenosi agencija Tass, Lavrov je izjavio da Rusija ceni i nastojanja drugih zemalja, poput Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije, prvenstveno u cilju organizovanja razmene ratnih zarobljenika.

Informer

 

Kim na ukrajinskoj crnoj listi

Lider Severne Koreje Kim Džong Un se od 6. septembra nalazi u bazi ukrajinskog sajta "Mirotvorac", a kao obrazloženje navodi se njegovo učešće u ucenama nuklearnim oružjem, realizacija ilegalnih raketnih i nuklearnih programa, kao i sajber kriminal.

Na tu vest reagovala je zvanična Moskva, a zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Galuzin kazao je da je uključivanje severnokorejskog lidera u bazu „Mirotvorca" još jedna provokacija kijevskog režima i pokušaj da se svi zastraše, izjavio je .

"To je još jedna provokacija kijevskog režima, pokušaj da se svi zastrašimo, ali to je uzaludan pokušaj kao i sve što radi sajt ‘Mirotvorac’ i oni predstavnici kijevskog režima koji stoje iza njega", rekao je on.

Sajt "Mirotvorac" poznat je po skandaloznim postovima u kojima se objavljuju lični podaci ruskih i stranih novinara, glumaca, političara i svih onih koji navodno predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine. Na spisku su i oni koji su posećivali Krim, kao i novinari koji su imali akreditacije Donbasa i izveštavali sa tog ratnog područja.

Šokantni snimci iživljavanja: Ukrajinska vojska poslala ruske zarobljenike u minsko polje! (VIDEO)

 

Zelenski pozdravio uništenje "trijumfa"!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozdravio je danas, kako je opisao, uništenje ruskog PVO sistema od strane ukrajinskih snaga na poluostrvu Krim.
"Posebno treba pomenuti celokupno osoblje Službe bezbednosti Ukrajine, kao i naše pomorske snage", rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, preneo je Rojters.
On se zahvalio ukrajinskim snagama jer su uništili ruski sistem PVO "trijumf".
"Sistem protivvazdušne odbrane osvajača je uništen. Veoma značajno, dobro urađeno!", istakao je Zelenski.
 

Ukrajinski generalštab objavio zauzimanje Andrejevke

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je oslobađanje sela Andrejevka južno od Bahmuta.

"Tokom jurišnih operacija zauzeta je Andrejevka u oblasti Donjecka!, navodi se u jutarnjem izveštaju generalštaba.

Juče je zamenica ministra odbrane Ana Maljar najavila zauzimanje sela, ali ju je demantovala 3. specijalna brigada koja se borila u Andrejevki, nakon čega je Maljnar korigovala izjavu, rekavši da se borbe za selo nastavljaju.

Borbe za Andrejevku i njenu susednu Kleščejevku južno od Bahmuta traju već nekoliko meseci.