11.10.2023.

13:53

Foto: EPA/printscreen

Planeta

Počelo je! Strašan manevar Moskve! Dok se Zapad bavi Izraelom, Rusija opkoljava ključne gradove u Ukrajini!

- Sama avdejevska grupa se snabdeva duž puteva koji su već van grada, postoji nekoliko puteva različitog značaja. Naše ofanzivne akcije sada su, između ostalog, usmerene na kontrolu snabdevanja ukrajinskom logističkom podrškom. Upravo smo stigli do sela Berdiči, ali to ne znači da smo ga zauzeli. Ovo je jedno od bočnih naselja, ulaskom i kontrolom u njega biće moguće kontrolisati i ove puteve snabdevanja - objasnio je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, počela je velika operacija oslobađanja Avdejevke. Ruska vojska planira da opkoli grad, kao što je bio slučaj sa Soledarom i Bahmutom.

- Mi vodimo računa o našim borcima kako ne bi prerano ušli u grad - rekao je Gagin.

Informer

 

Ruska artiljerija pogađa utvrđene oblasti Oružanih snaga Ukrajine, a ukrajinske trupe su prinuđene da se povlače sa određenih linija, a sa nekih pozicija jednostavno beže, zaključio je on.

Avdejevka je utvrđeni grad u DNR pod kontrolom Kijeva. Sa svoje teritorije ukrajinske trupe granatiraju mirna područja Donjecka.

Prethodnih meseci, Oružane snage Ruske Federacije izvodile su žestoke napade na taj grad, koristeći različite vrste razornog oružja, poput navođenih bombi FAB-500 i granata sa zapaljivom municijom.

Podsetimo, bivši analitičar CIA Lari Džonson za kanal "Dijalog vorks“ govorio je o tome kako je ruska vojska namamila Oružane snage Ukrajine u kotao u području Kupjanska.