• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

14.09.2023

20:02

Počelo je! Rusi izvode masovne napade! Putin ovaj grad želi po svaku cenu, nova ruska taktika slama otpor Ukrajine!

Reuters/Printscreen/Telegram/Rybar

Vesti

Počelo je! Rusi izvode masovne napade! Putin ovaj grad želi po svaku cenu, nova ruska taktika slama otpor Ukrajine!

Podeli vest

Ruske trupe masovno napadaju zapadnu opremu i strane borce Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Avdejevke, izjavio je izjavio vojnik Prve slovenske brigade sa pozivnim znakom „Vodolaz“ u razgovoru u izjavi za ruske medije.

Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Rusije promenile su taktiku borbe. Dakle, između ostalog, branioci ne sprečavaju ukrajinske militante da krenu u napad, i namerno dozvoljavaju neprijatelju da se približi.

- Što se neprijatelj više približava, to će više moći neprijateljskih vojnika da se eliminiše - naglasio je „Vodolaz”.

On je dodao, da protivbaterijsko ratovanje igra važnu ulogu u trenutnoj situaciji na ratištu.

Podsetimo, ruske snage su nakon zauzimanja Bahmuta pojačale svoje napade na Avdejevku, dobro utvrđeno naselje u DNR pod kontrolom Kijeva u pravcu Donjecka, odakle ukrajinske trupe granatiraju četvrti Donjecka.

Prethodnih meseci, Oružane snage Ruske Federacije izvodile su žestoke napade na taj grad, koristeći različite vrste razornog oružja, poput navođenih bombi FAB-500 i granata sa zapaljivom municijom.

Ruska Federacija je 24. februara 2022. godine pokrenula „specijalnu operaciju“ na teritoriji Ukrajine i Donbasa. Njeni glavni zadaci su denacifikacija i demilitarizacija pomenute istočnoevropske republike.

Ranije je bivši obaveštajac Skot Riter rekao, da ako ruska vojska stigne do Odese, ukrajinske snage neće imati nikakve šanse protiv nje. Istovremeno je priznao, da bi Rusija mogla da prestane da  Kijevu daje priliku da promeni svoje stavove o sukobu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija