• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

14.09.2023

19:05

(VIDEO) Horor! Ukrajina na nogama zbog stravičnog snimka! Rusi tvrde da otkriva jezivu istinu, Rojters kaže da je lažan!

Shutterstock/Reuters

Vesti

(VIDEO) Horor! Ukrajina na nogama zbog stravičnog snimka! Rusi tvrde da otkriva jezivu istinu, Rojters kaže da je lažan!

Podeli vest

Od početka rata Ukrajina je već izgubila oko pola miliona svojih vojnika, izjavio je savetnik vršioca dužnosti šefa DNR, Jan Gagin.

- Ako govorimo o gubicima ukrajinskih oružanih snaga, bilo je nekoliko takvih, da kažemo, primetnih curenja informacija. To znači da možemo saznati o tim gubicima iz obaveštajnih podataka koje dobijamo od naših izvora u Ukrajini, kao i iz javnih izvora. Na primer, doslovno pre nedelju dana, možda malo više, jedan od mobilnih operatera u Ukrajini  je postavio video na internetu u kojem se tvrdi da oko 400 hiljada primalaca više nikada neće podići telefon - izjavio je Gagin.

On je objasnio da su u ovom video snimku prikazane siluete ukrajinskih vojnika koji više nikada neće pozvati ili primiti poziv.

Takođe, brojka od 400.000 se odnosi samo na podatke jednog od nekoliko mobilnih operatera u Ukrajini. Prema rečima Gagina, ovaj video je odmah uklonjen i zabranjen, tako da ovi brojevi imaju osnovu.

Međutim, Rojters piše da je klip koji se pripisuje ukrajinskom mobilnom operateru Kiivstar i koji implicira da je 400.000 ukrajinskih vojnika poginulo u ratu protiv Rusije lažan, i da nema dokaza da je kompanija ikada objavila takav video.

Ukrajinska kompanija je negirala bilo kakvu vezu sa video snimkom, nazivajući ga lažnim, a snimak se ne pojavljuje ni na jednom od društvenih medija kompanije i ne odgovara stilu njenog prethodnog marketinga.

Gagin tvrdi da je generalni sekratar NATO-a Jens Stoltenberg ćutanjem potvrdio navode o ukrajinskim gubicima.

- Još jedan trenutak bio je kada je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, na sastanku Evropskog parlamenta, na pitanje da li je 400.000 ukrajinskih vojnika poginulo, nije ništa odgovorio, već je rekao da nisu obećavali da će biti lako. Dakle, svojim ćutanjem je potvrdio ovu brojku. Zato mislim da je brojka od oko pola miliona Ukrajinaca koji su poginuli tokom ovog konflikta kao vojnici, bliska istini - naglasio je Gagin.

Napomenuo je, da ovi podaci ne uključuju sanitetske gubitke – one koji su ranjeni- među njima su i oni koji će se nakon povreda vratiti u službu, ali i oni koji će postati invalidi i neće moći da nastave sa vojnim služenjem.“

- Osim toga, nestali se ne uzimaju u obzir – sa tolikim brojem mrtvih, ovo je takođe „veoma velika cifra. Stoga se Ukrajina sada suočava ne toliko sa „krizom resursa za regrutaciju“, koliko sa rizikom od „demografskog sloma - zaključio je Gagin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija