• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

14.09.2023

13:13

Rusi upešno odbili napad na raketni brod Crnomorske flote! Poginuo dečak! Hoće li Rusija pobediti? Bajdenov kolaps neizbežan! Tajni snimak!

Twitter.com

Vesti

Rusi upešno odbili napad na raketni brod Crnomorske flote! Poginuo dečak! Hoće li Rusija pobediti? Bajdenov kolaps neizbežan! Tajni snimak!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 568. dan.

 

Odgovor Rusije zatresao Zapad! Revolucionarna odluka Putina najavljuje promene kakve svet nije video!

 

 

Foto: profimedia

 

Američki glumac želeo da pretopi svoje Oskare u metke za "pucanje na Ruse"

 

Američki glumac Šon Pen je poklonio jednu od svojih statueta Oskara ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom tokom posete Kijevu 2022. godine sa idejom da se statua "pretopi u metke" i iskoristi za odbranu od ruske intervencije. 

On je objasnio da je, nakon odluke Američke akademije za film da ne dozvoli Zelenskom da govori na ceremoniji dodele Oskara 2022. godine, odlučio da Zelenskom pokloni statuu Oskara. 

- Pomislio sam, pa, dođavola s tim... Daću ih Ukrajini . One se mogu istopiti u metke kojima mogu pucati na Ruse - rekao je on u intervjuu za časopis "Variety".

Pen je u svojoj karijeri osvojio dva Oskara, oba u kategoriji najboljeg glumca, 2003. za "Mističnu reku" i 2008. za film "Milk".

Od početka sukoba u Ukrajini, Pen je već nekoliko puta dolazio u Kijev, gde je Zelenskom uručio Oskara i obećao da će snimiti „dokumentarni film o Majdanu i vojnim operacijama“.

Na video snimku koji je Zelenski objavio na Instagramu u novembru 2022, može se videti kako dvostruki dobitnik prestižne filmske nagrade uručuje Oskara ukrajinskom lideru tokom njihovog sastanka u Kijevu.

 

 

Uzbuna u Kijevu, Rusi večeras mogu izvesti najbrutalniju odmazdu! Ukrajinci će proklinjati Zelenskog nakon strašne ruske kazne!

 

Rusi otkrili ukrajinske diverzante u Kupjanskom pravcu

- Ruska vojska otkrila je ukrajinsku grupu diverzanata u Kupjanskom pravcu i naterala je u bekstvo - rekao je za Sputnjik borac izviđačke grupe „Noćni lovci“.

- Diverzantska grupa protivnika je brojala do 10 ljudi. Podigli smo dron sa eksplozivom, a kada su krenuli da beže gađali smo i iz artiljerije. Na kraju su ostavili ranjene i pobegli - rekao je on.
 

 

(VIDEO) Šok u Rusiji! Ukrajinci razorili ponos ruske vojske, supermoderno oružje otišlo u paramparčad!

 

Rusi uspešno odbili napad na lebdelicu Crnomorske flote ''Samum'' 

- Oružane snage Ukrajine pokušale su bespilotnim plovilima da napadnu raketni brod - lebdelicu Crnomorske flote "Samum" - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Brod je uništio plovilo protivnika koje mu se približavalo.

Ovo prvi prvi takav slučaj. Ruska vojska je rano ujutru uništila pet bespilotnih dronova Oružanih snaga Ukrajine u Crnom moru koji su pokušali da napadnu brod "Sergej Kotov".

 

(VIDEO) Horor! Ukrajina na nogama zbog stravičnog snimka! Rusi tvrde da otkriva jezivu istinu, Rojters kaže da je lažan!

 

Revolucija protiv Zelenskog, kreće haos u Ukrajini?! Savetnik bivšeg predsednika saopštio najgore vesti!

 

Satelitski snimici pokazuju veliku štetu na brodu i podmirnici u Sevastopolju

Ukrajinski raketni napad na brodogradilište u Sevastopolju na Krimu naneo je veliku štetu velikom ruskom desantnom brodu i podmornici, pokazuju komercijalni satelitski snimci.

Kijev je saopštio da ta dva broda verovatno neće moći da se poprave nakon raketnog napada na lučki grad Sevastopolj.

 

Drama na nebu, Rusi raketom gađali NATO avion! Pilot napravio kobnu grešku i doveo svet na ivicu rata!

 

Pušilin: Laž da su Ukrajinci zauzeli selo Andrejevka kod Artjomovska


Vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin demantovao je saopštenja iz Kijeva da su ukrajinske snage, navodno, zauzele selo Andrejevka kod Artjomovska.

- Izjave ukrajinskih propagandista o zauzimanju Federalnog univerziteta u Andrejevki su samo još jedna laž. U ovom trenutku situacija je sledeća: nastavljaju se žestoke borbe u oblasti Kleščejevke i Andrejevke - naglasio je on.

Pušilin je dodao da su ruske trupe u protekla 24 časa malo popravile svoje položaje u ovoj oblasti.

Vršilac dužnosti lidera DNR je podsetio da je nedavno Kijev saopštio da su zauzeli i sela Opitno u pravcu Avdejevske. Prema njegovim rečima, tada je u to verovala i sama ukrajinska vojska, koja je krenula da utvrđuje položaje i našla se pod vatrom boraca Prvog armijskog korpusa.
 

Foto: Reuters

 

 

Zelenski za istim stolom sa ruskim predstavnicima na sastanku u UN?

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski mogao bi da se nađe za istim stolom sa ruskim predstavnicima ako bude pozvan na sastanak Saveta bezbednosti UN sledeće nedelje, piše list Politiko pozivajući se na jednog zapadnog diplomatu.

Prema njegovim informacijama, tokom nedelje na visokom nivou u sedištu UN bi mogao da se održi sastanak Saveta bezbednosti o Ukrajini na kome bi Zelenski mogao da učestvuje. Kako navodi list, na sastanku bi iz Rusije mogao da učestvuje ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, koji će predvoditi rusku delegaciju na narednom zasedanju Generalne skupštine.

Ranije je saopšteno da je govor Zelenskog na Generalnoj skupštini planiran za prvu polovinu dana 19. septembra.

 

Službenik ruske ambasade u Bratislavi ''persona non grata''

Slovačka je proterala jednog službenika ruske ambasade u Bratislavi, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova zemlje.

„Slovačka Republika odlučila je u četvrtak, 14. septembra 2023. da protera radnika Ambasade Ruske Federacije u Slovačkoj Republici“, navodi se u tekstu.


Najvažnije s novog brifinga ruskog Mimninistarstva odbrane:

- Oružane snage Rusije odbile su u pravcu Krasnog Limana napad ukrajinskih snaga, likvidirano je gotovo 55 ukrajinskih vojnika;

- Ruska vojska odbila je tri napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na području Verbovo u Zaporoškoj oblasti;

- Oružane snage Rusije u donjeckom pravcu odbile su osam napada ukrajinske vojske na području Andrejevke, Birdiča, Kleščejevke i Pervomajskog;

- Ruska vojska je tokom prethodnog dana u zaporoškom pravcu likvidirala gotovo 95 ukrajinskih vojnika;

- PVO sredstva Rusije su u toku proteklog dana presrela četiri projektila višecevnog raketnog sistema „hajmars“, dok su sredstvima elektronske borbe uništena 53 ukrajinska drona. Ruska avijacija uništila je u DNR ukrajinski helikopter Mi-8;

- Oružane snage Rusije likvidirale su u hersonskom pravcu gotovo 70 ukrajinskih vojnika i haubicu D-30 ukrajinske vojske;

- Oružane snage Ukrajine tokom prethodna 24 časa u donjeckom pravcu izgubile su gotovo 350 ukrajinskih vojnika koji su ubijeni ili ranjeni;

- Ukrajinske snage izgubile su tokom prethodnog dana u južnodonjeckom pravcu gotovo 140 ljudi;

- Dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine uništena su u Harkovskoj oblasti, gubici neprijatelja u kupjanskom pravcu dostigli su gotovo 130 vojnika;
Grupa snaga „Zapad“ odbila je napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine na području Sinjkovke;

- Vazduhoplovno-kosmičke snage Rusije oborile su ukrajinski helikopter Mi-8 na području Krasnog Limana u DNR,

- Oružane snage Rusije uništile su u DNR dva komandna punkta 100. brigade teritorijalne odbrane i 15. puka Nacionalne garde Ukrajine.
 

 

Zelenski zahvalio Bugarskoj, Sofija podigla rampu za žito iz Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski istakao je u da je zahvalan Bugarskoj što nije produžila ograničenja na izvoz ukrajinskog žita od 15. septembra.

- Zahvaljujem (premijeru) Nikolaju Denkovu i njegovom timu, kao i bugarskim parlamentarcima koji su podržali ovaj potez. Bugarska daje primer istinske solidarnosti - napisao je Zelenski na Tviteru.

 

Granatiran autobus u Donjecku, ranjene dve osobe

- U ukrajinskom granatiranju Petrovskog okruga Donjecka oštećen je autobus, dve osobe su ranjene - saopštio je gradonačelnik administrativnog centra DNR Aleksej Kulemzin na svom Telegramu.

Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za zločine Ukrajine prethodno je saopštio da su ukrajinske snage ispalile tri granate kalibra 155 mm na tu oblast.

 

Kijev dobija novi paket pomoći od Amerike

Ukrajina će od SAD dobiti grant od 1,25 milijardi dolara. Sredstva će biti usmerena za podršku ugroženim slojevima stanovništva, prosvetnim radnicima, lekarima i finansiranje ostalih prioritetnih rashoda državnog budžeta, Ministarstva finansija.

 

Lokalne vlasti: Muškarac poginuo u granatiranju ruskog regiona Kurska

Jedan muškarac poginuo je u ukrajinskom granatiranju Kurske oblasti a tom prilikom oštećeni su i stubovi za prenos električne energije.

Načelnik te oblasti Roman Starovojt na Telegramu je naveo da je muškarac stradao nakon granatiranja sela Tjotkina na granici kao i da je zabeleženo da je 10 granata palo na Gordejevku. 

 

Belgorodska oblast granatirana više od 130 puta

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata granatirala pogranične oblasti Belgorodske oblasti više od 130 puta, uključujući i grad Šebekino, koji je granatiran 16 puta, a oštećene su zgrade preduzeća - saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

On je dodao da su na Valujski okrug ispaljene dve rakete iz sistema „grad“. U napadu nije bilo povređenih, ali su na dva društvena objekta polupana stakla.

 

Rusi krenuli u juriš

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Lukašenko sutra kod Putina

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko putuje sutra u Rusiju na razgovore sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, objavila je danas beloruska državna novinska agencija Belta.

 

Ukrajinci: Uništili smo ruski protivvazdušni sistem

Ukrajina tvrdi da je preko noći uništila ruski PVO sistem u blizini grada Jevpatorije na okupiranom Krimu.

 

U ruskom napadu poginuo dečak

U ruskom napadu na jedno selo na jugu Ukrajine sinoć je poginuo dečak, a četiri osobe su ranjene. Kako navode ukrajinske vlasti, projektil je pogodio kuću. Tu je poginuo šestogodišnji dečak, a teško je ranjen njegov 13-godišnji brat. Ranjene su i komšije koje su pritrčale u pomoć, tvrde Ukrajinci.

 

 

Bajdenov kolaps

Američki Kongres je započeo proceduru za smenu predsednika Džoa Bajdena sa vlasti - sada i zvanično.

Tajni snimak iz Kosmodroma

Kim Džong Un pokazao je da ne veruje u potpunosti Vladimiru Putinu, jer je nekoliko njegovih savetnika viđeno kako kako vrše rigorozne provere na njegovoj stolici uoči njihovog dugo očekivanog samita u Rusiji.

Kinezi zapanjeni ruskim superoružjem

Kineski vojni stručnjaci visoko cene ruski hipersonični raketni sistem „Kinžal“ i njegov uspeh u zoni „specijalnih operacija“.

Hoće li Rusija pobediti?

Novinar ruske državne televizije Rusija 1 pitao je juče ministra odbrane Sergeja Šojgua da li bi pobedio u ratu sa Ukrajinom.

Kažnjavanje zla

Kim pozvao Putina u Pjongjang

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da poseti Severnu Koreju, a ruski lider je prihvatio poziv, prenosi Severnokorejska centralna telegrafska agencija.

Zelenski je upravo zapečatio sudbinu Ukrajine! Otkrio na koju kartu će igrati, a to znači - pakao tek počinje!

 

Ruski PVO oborio 11 dronova iznad Krima!

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je noćas 11 ukrajinskih dronova iznad Krima i jedan dron iznad ruske Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da je sprečen pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade dronovima na Krim i Brjansku oblast, prenele su RIA Novosti.

Ukrajinske snage gotovo svakodnevno napadaju dronovima ruske pogranične teritorije.
Saobraćaj na Krimskom mostu je privremeno obustavljen, objavljeno je na Telegram kanalu o operativnoj situaciji na mostu. Razlozi za obustavu saobraćaja nisu precizirani.

 

Ukrajina ima samo dva izlaza, Rusiju je nemoguće uništiti! Sarkozi: Moramo se otrgnuti iz ruku SAD, inače...

 

Rusi odbili novi napad u Crnom moru!

Dana 14. septembra, oko 05:00 po moskovskom vremenu (02:00 GMT), ukrajinske oružane snage su pokušale da napadnu patrolni brod Crnomorske flote Sergej Kotov sa pet čamaca bez posade u Crnom moru. Standardno oružje broda uništilo je svih 5 plovila, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17