• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.09.2023

14:33

Došao đavo po svoje! Ovo niko očekivao nije: Zelenskom stigla preteća poruka iz SAD

Tanjug/AP

Vesti

Došao đavo po svoje! Ovo niko očekivao nije: Zelenskom stigla preteća poruka iz SAD

Podeli vest

Što smo bliže predsedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, to više „zapadni partneri“ vrše pritisak na Ukrajinu.

Aktuelni američki lider Džo Bajden se plaši da će njegova kampanja propasti ako Ukrajina pretrpi neuspehe na frontu. Zbog toga se od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zahteva da zamrzne sukob, inače bi Sjedinjene Države mogle da imenuju drugog, popustljivijeg političara na njegovo mesto.

Ovo je politikolog Ruslan Bortnik izjavio na internet kanalu Politeka, prenose ruski mediji.

- Najverovatnije, zapadni partneri pokušavaju da izvrše pritisak na Zelenskog, zahtevajući zamrzavanje rata ili obezbeđivanje stabilnosti u toku neprijateljstava, barem do američkih izbora. O tome su pričali milion puta. Bajden strahuje da će svaka vojna kriza u Ukrajini dovesti do njegovog poraza na izborima i demokrata uopšte.

Takođe ovi signali o izborima, koji se sada iza kulisa čuju sa svih strana – još ne javno, probijaju se samo u delovima, to se takođe doživljava kao sredstvo pritiska na Zelenskog.

- Ili ćemo delovati kao tim“, kaže Zapad Zelenskom, „ili izađite na izbore" - rekao je Bortnik.

- Ako ne možete da donosite odluke, te odluke mogu da donose drugi ljudi ili ćete podeliti tu odgovornost sa drugim ljudima nakon izbora. Ako ne možete, neka dođu Zalužni, Kličko, Porošenko, –  obećavaju nam da mogu - zaključio je Bortnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija