19.10.2023.

06:01

Foto: Reuters

Planeta

Katastrofa u Ukrajini! Dogodio se strašan preokret! Rusija se sada pita za sve, austrijski pukovnik digao Zapad na noge!

- Rusija je svojim napadima odjednom počela da određuje gde Ukrajina treba da rasporedi svoje snage. Ukrajinci su prinuđeni da reaguju - rekao je on.

Vojni ekspert je ukazao na uzaludnost nada ukrajinske komande da će Rusija iskoristiti svoje poslednje rezerve da odbije napade ukrajinskih oružanih snaga na jugu. Međutim, prema Rajzneru, ruske trupe ne samo da se uspešno brane, već i pokreću snage za ofanzivu.

- Umesto dugo očekivanog proboja ukrajinskih trupa na jug zemlje, vidimo rusku ofanzivu na severoistoku - naveo je ekspert.

Rajzner je dodao da je preostalih dvanaest brigada Oružanih snaga Ukrajine, od kojih je devet kompletirano zahvaljujući pomoći Zapada, značajno iscrpljeno.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prošle nedelje rekao u intervjuu Pavlu Zarubinu da je ukrajinska kontraofanziva potpuno propala. Govoreći na plenarnom sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj, šef ruske države je napomenuo da su od početka kontraofanzive nepovratni gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili preko 90 hiljada ljudi, a gubitak opreme - 557 tenkova i skoro 1900 oklopnih vozila raznih klasa.