24.10.2023.

10:11

Foto: Reuters

Planeta

Dok su je izvodil iz jazbine Hamasa Jevrejka uradila šokantnu stvar, a njene reči... (FOTO, VIDEO)

Na mrežama se pojavio i snimak Hamasa na kojem je zabeleženo puštanje dve žene, a jedan potez Jahved Lifšic izazvao je buru na mrežama. Odlazeći, ona je pružila ruku maskiranom Hamasovom borcu rekavši: "Šalom" ("Mir"). Neke je to razljutilo, ima i onih koji smatraju da je to jer je Hamas sa taocima postupao humnano, ali i onih koji su sifgurni da je to morala da uradi zbog talaca koji su ostali. Po pnogima, gest starice daje nadu da je mir jednoga dana zaista moguć na ovim prostorima...

Izrael je potvrdio da su oslobođena dva taoca iz zarobljeništva Hamasa, ali je naveo da nije učestvovao u tom procesu, preneli su izraelski mediji. 

Naime, Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pomogao da se olakša oslobađanja talaca i da je omogućio njihov transport iz Gaze, prenosi BBC. Obe žene imaju ozbiljne zdravstven probleme, pa se veruje da je to razlog njihovog puštanja.

Šarone Lifšic, ćerka Jahved Lifšic kaže, međutim, da je sudbina njenog oca Odeda (83), koji je takođe zarobljen, za sada neizvesna.

- Nije bio sa mojom mamom, tako da moja mama ne zna gde je - rekla je Šarone Lifšic za BBC.

Hamas je za taoca uzeo i supruga Nurit Kuper i o njemu se, takođe, ne zna ništa.