• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/reuters

21.10.2023

10:10

Hamas objavio snimak oslobađanja Amerikanki, odmah ih je pozvao jedan čovek! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Hamas objavio snimak oslobađanja Amerikanki, odmah ih je pozvao jedan čovek! (VIDEO)

Podeli vest

Hamas je oslobodio majku i ćerku, Džudit (59) i Natali Ranan (17), posle dve nedelje u zatočeništvu i predao ih Izraelu, potvrđeno je iz kabineta premijera Benjamina Netanjahua, a sada je objavljen i snimak puštanja.

Njih dve predate su u petak izraelskim snagama na granici Pojasa Gaze, postajući prvi taoci čije su oslobađanje od strane Hamasa potvrdile obe strane.

Objavljena je i fotografija Džudit i Natali, na kojoj se može videti kako sada izgledaju. Na slici, između njih dve, ide čovek sa pancirom koji ih obe drži za ruke.

One su puštene na slobodu iz "humanitarnih razloga" jer je majka lošeg zdravlja, rekao je izvor upoznat sa pregovorima.

Izraelski lider je neposredno po puštanju Amerikanki rekao da su majka i ćerka iz čikaškog predgrađa Evanston "na putu ka mestu sastanka u vojnoj bazi u centru zemlje, gde ih čekaju članovi porodica“.

Njih dve su se potom odmah čule sa predsedniko SAD Džoom Bajdenom, o čemu svedoče i fotografije na kojima nasmejane razgovaraju mobilnim telefonom.

 

Uri Ranan, otac tinejdžerke, rekao je da je telefonom razgovarao sa ćerkom.

- Zvuči veoma, veoma dobro, veoma je srećna - i izgleda dobro - rekao je.

 

 

Ujak Natali Ranan, Avraham Zamir, rekao je da je porodica srećna što su puštene, ali da još uvek ima mnogo porodica čiji su najmiliji i dalje taoci, kao ida će nastaviti napore za njihovo oslobađanje.

Prema Netanjahuu i rođacima, majka i ćerka su otete iz kibuca Nahal Oz tokom iznenadnog napada na južni Izrael koji su iz Gaze izveli islamistički militanti Hamasa koje podržava Iran 7. oktobra.

Njih dve su posetili kibuc, oko kilometar od granice sa Gazom, u okviru putovanja koje je počelo u septembru da proslavi jevrejske praznike, maturu mlađe Ranan i 85. rođendan njene bake, rekli su članovi porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija