• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2023

23:26

(VIDEO) Koliko će se odužiti rat u Izraelu? Natanjahu opasniji od Zelenskog!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) Koliko će se odužiti rat u Izraelu? Natanjahu opasniji od Zelenskog!

Podeli vest

Krvoproliće u Palestini je izgleda tek počelo. Izrael je dobio zeleno svetlo od svojih saveznika sa Zapada i oni su odmah u isti koš stavili i Ukrajinu. Da li je Natanjahu novi Zelenski na Bliskom Istoku?

Natanjahu je juče najavio da će ovo biti dug rat. Da li je ovo istina?

Glavni urednik Sputnjika Ljubinka Milinčić izjavila je da ne postoji čovek na svetu koji je poverovao Natanjahuu kada je govorio o humanosti.

Foto: Zoran Sinko

Ljubinka Milinčić

-On planira da ovo bude dug rat. Ako ne uradi to što planira, moraće da se skloni sa mesta koje mu se jako dopalo. Njemu verovatno odgovara dug rat u kome će on svakako izaći kao pobednik. Mi živimo u takvom svetu gde se unapred biraju strane, pre nego što se vidi o čemu se uopšte radi. Onda morate braniti stranu koju ste izabrali po svaku cenu. Ukrajinu će iskoristiti i zaboraviti i odbaciti. Izrael je u sasvim drugačijem položaju. Izrael ima svoj novac i svoje oružje, dok Ukrajinu svaki dan treba naoružavati jer njima Rusija svaki dan uništi sve što dobiju - navela je Ljubinka Milinčić.

Pisac i publicista Igor Ivanović smatra da dug rat podrazumeva invaziju na Gazu i ulazak izraelske vojske na teritoriju Gaze.

Foto: Zoran Sinko

Igor Ivanović

-Samim tim taj rat je neizvestan, a broj žrtava će biti ogroman. Izrael je tradicionalni saveznik SAD-a. Njih vezuje zajednička, mračna strana istorije. Izraelu se zato praštaju mnoga nedela. Sam Hamas je akronim od islamskog pokreta otpora. On je isključivo muslimanska organizacija. Rusija je u odnosu na Hamas imala veliku distancu- naveo je Igor Ivanović.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević smatra da je Izrael zakasnio sa realizacijom svojih planova i da se sada kocka sa mnogo većom stvari od pojasa Gaze koju planira da pokori.

-Ovo je rat koji traje već više od sedamdeset godina. Ovo što sad vidimo je samo kulminacija toga. Islamski lideri su kukavice, to je kukavička politika. Meni je uvek bilo smešno kako bi islamske zemlje da vladaju svetom. Oni nisu sposobni ni da vladaju sami sa sobom. Sada se više boje reakcije svojih sugrađana i svojih podanika. Ne postoji zlatni tunel koji bi mogao proširiti priču o vojnoj ravnoteži i balansu snaga i omogućiti da teroristički ološ kao što je Hamas na bilo koji način parira izraelskoj vojnoj moći- naveo je Galijašević.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12