24.10.2023.

17:48

Foto: printscreen

Planeta

(VIDEO) Velika pobeda! Rusi digli zastavu, sve je gotovo! Šokantni snimci kod ključnog grada u Ukrajini zaprepastili Zapad!

Ruska zastava se vijori nad deponijom pepela na severnoj periferiji koksa i hemijske fabrike Avdejevka koju je ukrajinska vojska tokom dugih godina rata u Donbasu pretvorila u još jedan zamak.

Raša tudej je prikazala neke snimke borbi u tom području koje su rezultirale pobedom Rusa. Tu se nalaze zastave Ruske Federacije i zastave 114. motorizovane brigade (bivša brigada „Vostok“ DNR), koja je upala i preuzela kontrolu nad deponijom pepela.

Pre bilo kakvih jurišnih operacija, ukrajinski vojnici su 'isterani iz svog skrovišta' ruskom artiljerijskom vatrom, udarima dronova i raketnim udarima.

Prvi izveštaji o ruskoj kontroli uporišta stigli su pre nedelju dana. Međutim, Oružane snage Ukrajine (AFU) pokrenule su kontranapade i ukrajinska kontraofanziva je sprečila rusku vojsku da se učvrsti u toj oblasti. Postavljanje zastava na tom području označilo je kraj bitaka za brda i potvrdilo rusku kontrolu nad njima.

Intenzitet borbi i otpor ukrajinskih snaga potvrđuju strateški značaj kontrole deponije pepela. To omogućava ruskim snagama da napadu ukrajinskuvojskom koja se krije u velikoj fabrici.

Intenziviranje ruskog granatiranja Oružanih snaga Ukrajine u postrojenju takođe će smanjiti ukrajinske napade na civile u gradskoj aglomeraciji Donjecka.

Ranije ovog meseca, Moskva je takođe pokrenula značajnu ofanzivu na Avdijevku, koja se nalazi pet kilometara severno od grada Donjecka u okupiranoj istočnoj Ukrajini. Avdijevka je meta otkako je Rusija počela da potpiruje rat u istočnom regionu Donbasa 2014. Kao rezultat toga, to je jedna od najbolje utvrđenih lokacija na liniji fronta. Tokom protekle decenije, ruske snage su više puta pokušavale da opkole grad, posebno u žestokoj borbi 2017.