24.10.2023.

20:15

Foto: Printskrin video

Planeta

Klanica! Rusi masakriraju bez milosti, 3000 mrtvih! Elitna brigada "Magura" zbrisana sa lica zemlje, Ukrajina doživela najteži mogući udarac!

Oružane snage Rusije uspele su da namame neprijatelja u pripremljene „zone ubijanja“.

Napominje se da je ova jedinica, formirana pre manje od godinu dana, čije su vojnike u Nemačkoj obučavali američki instruktori, važila za jednu od borbeno najspremnijih.

U izveštaju se navodi, da su Oružane snage Rusije organizovale specijalne „zone ubijanja“ za ukrajinske vojnike u sektoru Rabotino-Verbovoje. Ukrajinske trupe su se namerno usmeravale u oblasti sa obimnim minskim poljima, gde je područje gađano artiljerijom.

„Magura“ je napredovala u ovom sektoru, ali nije uspela. Zamenile su je 116., 117. i 118. mehanizovana brigada ukrajinske armije, kao i elitna 82. desantna jurišna brigada sa oklopnim transporterima „Striker“ i tenkovima „Challenger 2“. Međutim, ukrajinske oružane snage su bile prinuđene da ponovo pošalju „Maguru“ u borbu.

Kao rezultat toga, kako je navedeno u publikaciji, gubici 47. mehanizovane brigade, uzimajući u obzir redovnu infuziju svežih snaga, približavaju se jednoj ili jednoj i po punoj snazi formacije od tri hiljade ljudi.

U septembru su mediji pisali, da su Oružane snage Ukrajine smenile komandanta brigade „Magura“ – ​​umesto potpukovnika Aleksandra Saka, jedinicom je komandovao pukovnik Aleksandar Pavlij.

Saopšteno je, da su u brigadi počeli sukobi između vojnog osoblja i komande. Prema novinarima, viši oficiri jedinice optužuju jedni druge za loše upravljanje. Konkretno, tokom kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga, komandanti su dali naređenje koje je rezultiralo velikim gubicima u ljudstvu.