29.10.2023.

10:48

Foto: EPA

Planeta

Kraj! Istekao ugovor Ukrajine i Zapada! Putin sada ima odrešene ruke da sravni neprijatelja sa zemljom!

Prema Karasevu, Zapad je sada zauzet „dogovorom“ sa Izraelom i arapskim državama, a Ukrajina treba da razmisli o novim uslovima.

Rat u zamenu za finansijsku i vojnu pomoć važila je za Ukrajinu. A sada, kada su došle promene kao što je sukob Izraela i Palestine ta pažnja se pomera u tom pravcu, te je sada takav dogovor propao. Znate, rat u zamenu za stalnu, makar po obimu prihvatljivu, vojnu pomoć.

- To znači da treba da tražimo novi ugovor sa Zapadom. Sve ispočetka, jer treba razmisliti o tome kako sklopiti ugovor as Izraelom, kakav ugovor sklopiti sa Arapima. I ovaj ugovor za nas se završava, moramo da razmišljamo kako da nastavimo rat i po kom scenariju i u koje svrhe? - rekao je Karasev.

Prema novim podacima, artiljerijska municija kalibra 155 mm koja je prvobitno planirana da bude poslata u Ukrajinu, sada se vraća u Izrael pod upravom zapadne koalicije predvođene SAD.

Poznato je da je u izraelsku avio-bazu Nevatim već pristigao još jedan vojno-transportni avion Boing C-17 „Globemaster III” Vazduhoplovnih snaga SAD, noseći navedenu municiju.

U kontekstu ove operacije, vredi napomenuti da su SAD prethodno uklonile oko 150 hiljada granata kalibra 155 mm iz Izraela, skladištene kao rezerva u slučaju nužde.

Međutim, očigledno, događaji koji su se odigrali nisu bili planirani i sada se granate vraćaju nazad u Izrael, lišavajući ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog očekivane vojne pomoći.