• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2023

10:09

Šok u Izraelu, šta ovo sada znači?! Sporna objava Netanjahua nestala sa društvenih mreža!

EPA

Vesti

Šok u Izraelu, šta ovo sada znači?! Sporna objava Netanjahua nestala sa društvenih mreža!

Podeli vest

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu obrisao je danas objavu na platformi X (Tviter) nakon što je došlo do nezadovoljstva zbog njegovih komentara u kojima je okrivio bezbednosne i obaveštajne službe za upad Hamasa 7. oktobra na jug Izraela.

Premijera je napao član ratnog kabineta, lider Nacionalnog jedinstva Beni Ganc, kao i opozicioni lider Jair Lapid, jer je Netanjahu napisao na Iksu da nikada nije dobio nikakva upozorenja o Hamasovim "ratnim namerama" u bilo kojem trenutku, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je takođe naveo da su "sve bezbednosne službe, uključujući i šefa vojne obaveštajne agencije i šefa Šin Beta, agencije za unutrašnju bezbednost zemlje, mislile da je Hamas bio obuzdan i da je želeo sporazum".

Lapid je naveo da je premijer "prešao crvenu liniju" okrivljujući bezbednosne i vojne službe za propust od 7. oktobra.

- Dok se izraelski vojnici i komandanti hrabro bore protiv Hamasa i Hezbolaha, on ih optužuje, umesto da ih podrži. Takvi pokušaji da se izbegne odgovornost i okrivi bezbednosni establišment slabi vojsku dok se bori protiv neprijatelja Izraela. Netanjahu mora da se izvini zbog svojih reči - poručio je Lapid na Iksu.

Ganc je pozvao Netanjahua da povuče komentare u kojima krivi bezbednosne i obaveštajne snage za masakr Hamasa od 7. septembra, što je, kako ocenjuje Tajms of Izrael, prvi javni znak tenzija između dvojice lidera.

- Ovog jutra posebno želim da podržim sve bezbednosne snage i izraelsku vojsku, uključujući i načelnika generalštaba, šefa vojne obaveštajne službe i šefa Šin Beta - dodao je Ganc.

On je istakao da "kada je zemlja u ratu, liderstvo mora da bude odgovorno, da odluči koja je dobra stvar da se uradi i da podrži bezbednosne snage na način na koji mogu da izvedu ono što se traži od njih".

- Svaka druga akcija ili komentar škodi narodu i našim snagama. Premijer mora da povuče izjave od juče i da prestane da se bavi ovim pitanjem - napomenuo je Ganc.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija