29.10.2023.

21:04

Foto: Reuters

Planeta

Urnebesno! Tramp se pogubio i nahvalio Orbana kao najjačeg lidera na planeti, pa nasmejao svet zbog ''briljiranja'' iz geografije!

Bivši američki predsednik Donald Tramp vodi kampanju za još jedan mandat, pa obilazi zemlju i osvaja birače na političkim skupovima.

Osim što govori o američkim pitanjima, Tramp se često osvrće i na svetska pitanja. Tako se setio Viktora Orbana u govoru u Nju Hempširu, piše Večernji list.

- Bio sam počastvovan što sam upoznao velikog čoveka, zove se Viktor Orban, da li je neko od vas čuo za njega - upitao je sa govornice.

- On je verovatno jedan od najjačih lidera bilo gde u svetu. On je lider Turske - nastavio je on.

Tramp je dodao da Orban ima „front“ sa Rusijom. Međutim, Turska, čiji je predsednik Redžep Tajip Erdogan, kao ni Mađarska, nemaju granicu sa Rusijom. Sada kada

Tramp često nudi rešenja za svetske probleme i zbunjuje zemlje i lidere, ne znamo kako bi se to završilo i bilo bi bolje da se ne meša da je postao predsednik SAD. Ko zna, možda bi naredio bombardovanje ciljeva Al Kaide ili ISIL-a u Ukrajini ili uveo sankcije Turskoj, zamenivši je Iranom.