• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2023

18:06

Milion ipo Turaka na ulicama Istanbula! Erdogan zagrmeo pred masom: Rafalnom paljbom raspalio po zapadu (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Milion ipo Turaka na ulicama Istanbula! Erdogan zagrmeo pred masom: Rafalnom paljbom raspalio po zapadu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izrael je okupator, a palestinski Hamas nije teroristička organizacija, izjavio je danas predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, na velikom mitingu podrške Palestincima u Istanbulu.

- Izraelci su bili veoma uvređeni zbog ovoga. Turska će predstaviti Izrael svetu kao ratnog zločinca. Međutim, glavni krivac iza svega ovoga što se dešava (u Gazi) je Zapad. Pitam taj Zapad, da li želite da stvorite atmosferu još jednog Krstaškog rata? Oni koji rone krokodilske suze nad civilima ubijenim u ukrajinsko-ruskom ratu sada nemo gledaju ubistva hiljada nedužne dece u Gazi - naveo je Erdogan, prenosi agencija "Anadolija".

Predsednik Turske rekao je da Turska ne odobrava napade na civile u Izraelu i da je Ankara "tužna za svakog civila, ali to izgleda Izrael ne zanima".

"Osuđeni ste da budete sami"

- Izraele, osuđen si da budeš sam. Rekao sam im u Davosu, znate kako da ubijate. Znaju da ubijaju jako dobro - rekao je Erdogan.

 

On je takođe istakao da, u ime njegovog naroda, pozdravlja odluku naroda sa severa Pojasa Gaze da ne napuštaju svoje domove.

- Ne treba da napuštaju domove, grad, pod naletom bombardovanja agresorskih snaga. Ipak, svi znaju da je Izrael samo pijun u regionu i da će biti žrtvovan kada dođe vreme. Zapad je mobilisao svoje političare, medije, da daju legitimitet masakru nedužnih ljudi u Gazi. Izrael čini ratne zločin - poručio je Erdogan.

On je rekao da je pravo svake zemlje, pa i Izraela, da se brani, ali zapitao je - gde je pravda.

- Ovde se ne radi o odbrani, već o podlom masakru koji se odigrava u Gazi - istakao je turski predsednik.

Današnjem skupu je prisustvovalo 1,5 miliona ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15