• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.10.2023

17:25

Hamas: Podržali bismo posredovanje Rusije u rešavanju sukoba sa Izraelom

Reuters

Vesti

Hamas: Podržali bismo posredovanje Rusije u rešavanju sukoba sa Izraelom

Podeli vest

Maruzk je rekao i da veruje da SAD žele da posrednici u rešavanju konflikta budu ili Katar ili Egipat, dok Izrael želi isto što i Amerika koja, sa druge strane, "ne želi da Rusija učestvuje u procesu"

Palestinski Hamas podržao bi posredovanje Rusije prilikom rešavanja palestinsko-izraelskog konflikta, međutim, Izrael ne želi da se saglasi sa tim jer prati isključivo stavove SAD, izjavio je član upravnog odbora i šef Odeljenja za spoljne odnose Hamasa Musa Abu Marzuk.

- Pozdravljamo posredovanje Rusije u sukobu sa Izraelom, međutim, oni nisu odgovorili iako smo ih pitali da se Moskva priključi procesu od samog početka. Kao što znate, posrednika treba da odobre obe strane - rekao je on, preneo je "Sputnjik".

Maruzk je rekao i da veruje da SAD žele da posrednici u rešavanju konflikta budu ili Katar ili Egipat, dok Izrael želi isto što i Amerika koja, sa druge strane, "ne želi da Rusija učestvuje u procesu".

- Međutim, Hamas želi da Rusija igra važnu ulogu na Bliskom istoku. To odgovara interesima potlačenih naroda i stvara ravnotežu između velikih sila u regionu - dodao je on.

Predstavnici Hamasa posetili su nedavno Moskvu i sastali sa brojnim ruskim zvaničnicima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija