• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2023

20:51

Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu! U Kijevu počinju da shvataju šta se u stvari dogodilo

EPA-EFE/Ida Marie Odgaard DENMARK OUT

Vesti

Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu! U Kijevu počinju da shvataju šta se u stvari dogodilo

Podeli vest

Kolosalni gubici ukrajinskih snaga na frontu, doveli su do toga, da su zvaničnici u Kijevu počeli da shvataju besmislenost rata, a osim toga, Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu, kaže savetnik šefa iz DNR, Jan Gagin.

On je komentarisao reči bivšeg savetnika bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, Olega Soskina, koji je pozvao ukrajinske zvaničnike da stave tačku na konflikt sa Rusijom i pomire se sa gubicima teritorija.

Kako je Gagin naglasio u intervjuu za RIA Novosti, „kolosalni gubici” Kijeva tokom kontraofanzive doveli su do današnjeg shvatanja besmisla rata – kako od strane ukrajinskih zvaničnika, tako i od strane običnih građana.

„Da je vreme da se sklopi mir sa Rusijom – pod uslovima Rusa. Svi dolaze do istog shvatanja da su ih Amerikanci napustili, da je sada Ukrajina zaista zauzela zadnje mesto, čak i treće mesto – posle Izraela i drugih događaja u svetu.

Ukrajina više ne interesuje ni Evropu ni SAD. To je kao kofer bez ručke, koji je teško nositi a šteta ga baciti. Tako da mislim da će kofer uskoro biti napušten“, rekao je Gagin.

On je takođe podsetio, da za razliku od mnogih drugih ukrajinskih zvaničnika, Vladimir Zelenski „na aerodromu ima avion kojim će on i njegova porodica odleteti u datom trenutku – kada ukrajinski narod dođe da ga pita šta se dogodilo u Ukrajini poslednjih godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija