07.11.2023.

16:05

Foto: Reuters

Planeta

"Ubiće Zelenskog!" Rusi hitno upozorili lidera Ukrajine! Izrešetaće ga, okom neće trepnuti, a krivac će biti...

- Svako od njih u vrhu kijevskog režima ima zajednički interes – da pobedi Rusiju, što ne može da ostvari. Međutim, postoji i lični interes. Oni razumeju da u ovoj igri Amerikanci, a to su pokazali više puta, „odbacuju“ karte koje su odigrali, i, shodno tome, nije ih briga šta se dešava sa istim Zelenskim, Danilovim i svim ovim ološem. Ako im je to isplativo, pucaće na njih. Znamo da lično obezbeđenje Zelenskog govori engleski. Shodno tome, ako bude data komanda da se ubije Zelenski i to prođe kao ubistvo od strane tamošnjih Rusa, oni će to učiniti a da okom ne trepnu. I Zelenski to takođe dobro razume - rekao je Podoljaka.

On smatra da Zelenski, shvatajući da se zajedno sa Ukrajinom može nestati, na sve načine pokušava da se pobrine da do toga ne dođe.

- Kome je potrebna ova banda nacista koji su tokom svoje političke karijere, posebno poslednjih godina, huškali narod na borbu do kraja? Ovo je potrošan materijal i Zapad ga uvek odbaci. Ali oni pokušavaju da nekako prežive u ovoj situaciji, shvatajući da su u ćorsokaku - naglasio je bloger.

Kako on navodi, prema ustavu i zakonu Ukrajine o predsedničkim izborima, sledeći izbori bi trebalo da se održe 31. marta 2024. godine. 

- Formalno, u Ukrajini nije objavljen rat, formalno su u stanju mira. Shodno tome, prema Ustavu, izbori moraju biti održani. Možete da objašnjavate koliko god želite da to nije tako, ali onda objavite rat Rusiji, a ako objavite rat Rusiji, to će biti malo drugačija i mnogi procesi će se odvijati po drugačijem scenariju. A ovo je takođe neisplativo - kaže Podoljaka.

Podoljaka je izneo mišljenje da je Zapadu zgodnije da vrh rukovodstva smeni na izborima.

- Zašto ne ubiju Zelenskog baš sada? U Ukrajini je uvek bilo mnogo hetmana, a kada glavni bude pobeđen, počeće podela vlasti, to će oslabiti Oružane snage Ukrajine i dati nam više šansi da dobijemo rat. Opet, ovo je element pritiska na Zelenskog, za koga se može očekivati da neće ostati na čelu. A nova vlast će ga onda optužiti za sve grehe, sklopiti, grubo rečeno, mir sa Rusima i onda će on odgovarati za sve - naglasio je Podoljaka.