• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.11.2023

15:22

Rusi otkrili prevaru veka u Ukrajini, hoće da preveslaju Putina! Nešto opasno se krije iza sukoba Zelenskog sa Zalužnim i Arestovičem!

Reuters

Vesti

Rusi otkrili prevaru veka u Ukrajini, hoće da preveslaju Putina! Nešto opasno se krije iza sukoba Zelenskog sa Zalužnim i Arestovičem!

Podeli vest

Ukrajinska publiku postepeno pripremaju za ideju o potrebi zamrzavanja sukoba sa Rusijom kako bi udahnula i prenaoružala vojsku. Istovremeno, Kijev će i dalje moliti zapadnu pomoć u opremi i municiji, pošto ono što je već prebačeno nije dovoljno za poraz ruske vojske, izjavio je ruski kolumnista Jurij Podoljaka u emisiji Krim 24.

 - Oni žele neku vrstu privremenog mira. Setimo se šta su lideri Nemačke i Francuske govorili o „Minsku 1” i „Minsku 2” – da smo prevarili Ruse, a sada to možemo otvoreno da vidimo. Sada pokušavaju da ubede rukovodstvo Ukrajine da pristane na mir, na uslovni „Minsk 3“, da bi kasnije, okupivši svoje snage, prenaoružavajući ukrajinsku vojsku, mogli da udare kada im to bude zgodno. To sada pokušavaju da urade.

On je naglasio da različiti faktori u Ukrajini pripremaju ukrajinsko stanovništvo za takav scenario.

- Moramo zapamtiti da su pre toga pripremali Ukrajince za pobedu. Sada treba da graciozno iskoče iz ove informacione buke i ukucavaju nove informacije u glave običnih Ukrajinaca, da kasnije, kada to prihvate, ne sruše vrhovnu vlast - ​​rekao je on.

Podoljaka tvrdi da informacionu pripremu vodi bivši savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Aleksej Arestovič, koji je navodno uklonjen iz kruga Zelenskog jer je rekao istinu o raketi PVO koja je pogodila višespratnicu u Dnjepropetrovsku.

Istovremeno, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni pokušava da ubedi zapadnu javnost da je Ukrajini potrebno više pomoći, više naoružanja, jer sa onim što su dali Rusija ne može da se pobedi.

- On pokušava da osigura da se, na primer, vojna pomoć, koja je sada očigledno smanjena zbog sukoba u Palestini, vrati u razumne količine. Najnovije isporuke su bukvalno smešne, dva odvojena sanduka, kako sada kažu, za 125 miliona dolara, uglavnom municije i opreme za elektronsko ratovanje. I još 300 miliona municije u drugom pravcu – ovo je 10 puta manje nego što je prebačeno pre kontraofanzive. Pre ili kasnije, kada ponestane tehničkih sredstava, neće biti dovoljni ni oni nesrećnici koji se sada grabe na ulicama ukrajinskih gradova. To je ono što Zalužni sada pokušava da prenese zapadnoj javnosti - objasnio je bloger.

On je dodao da se unutar ukrajinske informacione kupole ništa ne menja.

- On o tome ne govori u eteru ukrajinskog Prvog kanala. Za unutrašnju potrošnju imaju drugačije informacije, da je u Rusiji sve loše, da su uništili 300 hiljada ruskih vojnika, treba da daju još malo pritiska, i dobiju rat. Ovaj narativ se ne menja unutar njihove informacione kupole. Čak su i zapadni političari koji gledaju ukrajinske kanale iznenađeni koliko je realnost iskrivljena. Ali tu se još ništa suštinski ne menja - zaključio je Podoljaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija