07.11.2023.

22:35

Foto: Tanjug

Planeta

Ode Ukrajina u istoriju! Zalužni javio Zelenskom i Bajdenu da je igra završena! Za Ruse ovo znači samo jedno!

- Zalužni pokušava da se pravi da je igra dobra, iako je loša. Ukrajina je poražena, ukrajinska vojska je razbijena. Mislim da pokušava naterati nekoga u svojoj vladi, kao i u Vašingtonu, da se suoče s istinom - smatra pukovnik.

Mekgregor je primetio, da ruska vojska nailazi na mali otpor u Ukrajini. Po njegovom mišljenju, što duže Zapad odlaže mirovne pregovore, Rusija će više teritorija preuzeti.

Pukovnik je dodao, da će pre ili kasnije SAD morati javno da priznaju istinu o porazu u Ukrajini. On je sugerisao, da bi Zapad morao da se otarasi Vladimira Zelenskog, da bi pregovarao sa Moskvom.

- Iza zatvorenih vrata u Vašingtonu znaju da je gotovo - rekao je Mekgregor.

U članku u „Ekonomistu“, Zalužni je rekao, da su urajinske snage zašle u ćorsokak, i da neće biti prodora na frontu“. On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

Kremlj je odgovorio, da što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.