12.12.2023.

08:13

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Kakav veleobrt! Rusija kreće u lov na krupne zverke! Putinu su planirali isti scenario, sada im se vratilo kao bumerang!

- Što smo bliže kraju operacije, što smo bliže našoj pobedi, to će političari brže doći do konsenzusa o tome šta će tačno biti Tribunal, kakav će to biti sud, gde će biti doneta presuda, gde će činjenice o zločinima biti predstavljene celom svetu i kakvu će odgovornost za to snositi Volodimir Zelenski, šef kabineta Zelenskog Andrej Jermak, bivši ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov i dalje spisak... Sada se vode rasprave o tome kako, kako će se ova struktura formalizovati - to je drugo pitanje. Ali. da je proces sada u toku i da će raditi ne samo na sudskom procesnom koloseku, već i na političkom i informativnom koloseku – to je takođe apsolutna činjenica - rekao je on.

Mirošnik je takođe naglasio da se proces rešavanja pitanja kako će se odvijati Tribunal nad svima koji su uključeni u uništenje Ukrajine „prilično aktivno i brzo razvija“.

Ranije je Mirošnik za RIA Novosti rekao da smatra neophodnim da postoji tribunal za vladajuću elitu Ukrajine, koja je 2014. odlučila da pokrene operaciju u Donbasu, uključujući i bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka .

Šef međunarodnog komiteta Dume i lider LDPR Leonid Slucki izjavio je da bi prilikom održavanja međunarodnog tribunala za Ukrajinu, kao i za situaciju u Gazi, na optuženičkoj klupi trebalo da budu predstavnici Sjedinjenih Država, budući da je uloga Vašingtona „može se smatrati direktnim sponzorstvom genocida i ratnih zločina.